Какво е да си футболен коментатор на най-силния европейски клубен турнир?

Борис Касабов, Явор Кръстев, Георги Попвасилев са тримата български тенори на Шампионска лига

"Това всеки го може", "Този какви ги приказва" - реплики, които футболните коментатори чуват често. За зрителя обаче остават скрити часовете подготовка, пълната концентрация в рамките на минимум 90 минути и предизвикателствата свързани с екзотични имена на футболисти и отбори.

Да си футболен коментатор не е детска игра, особено когато си изправен пред мачовете от Шампионската лига - тези с най-много зрители, най-много интрига и най-много звезди. Плюсът е, че те оформят и най-хубавите спомени.

"Миналият сезон имаше един мач, беше изключително емоционален, още в груповата фаза. Беше "Аякс" срещу Байерн. Това стана страшно емоционален и страшно хубав мач, без да е такъв, който да решава съдбата на единия или другия отбор", спомня си известният със своите неповторими лафове Георги Попвасилев.

"Ако човек уважава професията и уважава зрителите, особено в нашата работа е задължен да се готви. Не ми е минавало и през акъла някога на мач ей така и без никаква подготовка. От уважение към зрителите и към самия себе си ако щеш и към играта винаги се готвя", допълва познатият на всички футболни привърженици Борис Касабов.

"Важно е винаги да имаш лист и химикал, защото извън напечатаните състава, които УЕФА ни дава, за мен е важно да ги имам съставите написани на ръка", разкрива тайната Явор Кръстев, за който няма скрито-покрито в испанския футбол.

Те тримата ще бъдат част от екипа на bTV Media Group, който и през сезон 2020/2021 ще направи така, че Шампионска лига да влезе в домовете ви. Началото поставяме в сряда (23 септември) с 3 мача от плейофите за класиране в груповата фаза на надпреварата.