.

Рейчъл Грант: Бих искала да кажа на Стивън Сегал, че му прощавам

„Момичето на Бонд” Рейчъл Грант проговори за първи път за сексуалното посегателство на Стивън Сегал по време на снимките им в България. В предаването „Тази неделя” тя разказа цялата история на случката

 

Рейчъл Грант е британска актриса от филипински произход. Тя е с благородническа кръв – дядо ѝ е втори братовчед на английската кралица Елизабет II.

Грант се занимава и със социални дейности, свързани с родната си страна Филипините.

В началото на тази година, подтикната от течението „И аз също”, Рейчъл Грант отправи публични обвинения срещу актьора Стивън Сегал. По думите ѝ през 2002 г. той я е подложил на сексуален тормоз по време на снимките на техен общ филм в България.

„Не бях ходила в България и бях развълнувана да отида на кастинг за филма. Това щеше да е като почивка в една нова страна”, спомня си Грант.

Тя получила ролята и вече в България я завели в хотела, където трябвало да отседнат, да се запознае със Стивън Сегал.

„Първо се видяхме в спалнята му. Не бях сама, бях с режисьора на филма, и тогава не ми се стори толкова необичайно, защото когато работиш с хора трябва да се запознаеш с всички преди снимките. Другите от екипа бяха в съседната стая”, разказва Грант.

По думите ѝ тримата първо разговаряли за филма, чели сцени от него и в един момент Сегал помолил режисьора да напусне стаята.

„Бях в стаята около час, имаше много разговори, много говорихме за бойни изкуства, за будизъм, за филми. Общи теми, нямаше нищо подозрително в този разговор”, пояснява актрисата.

„В един момент ме помоли да си сваля горнището и вече стана странно. Аз му отказах. След това, той поиска да седна на леглото до него, за да ми направи масаж – и това не направих. Той се изправи и дойде зад мен и започна да ми масажира раменете”, казва Грант.

В един момент тя се изправила и отишла до прозореца. „Той се приближи и успя да свали горнището ми. Това беше изключително срамно”.

„После ме свали на леглото. Бях легнала и не можех да избягам… малко ще прескоча, защото ми е много трудно, но накрая се разплаках, когато той предложи да ми покаже интимните си части”, спомня си през сълзи Грант.

Тя успяла да се изправи и след като се успокоила напуснала хотелската стая без да казва на никого какво се е случило.

„Бях много разстроена за дълго време, не исках никой да знае. Беше ме страх някой да не разбере”, казва тя.

„Много е трудно такова нещо да се сподели в този момент, когато се е случило. Сега вече съм го преживяла. Когато през октомври тези истории започнаха да излизат наяве, ми беше жал за жертвите как хората ги критикуваха. Това ме накара да споделя и да кажа истината”, споделя Грант.

На въпрос какво би казала на Стивън Сегал сега, Грант едва сдържа сълзите си.

„Бих искала да му кажа, че му прощавам. Бих искала да вярвам, че мога да му простя”.