Сръбската група S.A.R.S. за любовта, ракията и музиката

Как групата е измислила името си "SARS", кога ги застига славата и колко важна е ракията?

Те са съвременната перспектива на сръбската музикална сцена и не се страхуват да пеят както за политическата ситуация в страната, така и за любовта към ракията - рок групата "S.A.R.S." ще зарадва за пореден път българската публика на "EXIT Sunland Festival" на 29 юли.

Когато не са на сцената обаче, Жарко, Александър, Ненад, Небойша и Милан прекарват по-голямата част от времето си репетирайки в тяхното студио в един от крайните квартали в покрайнините на Белград, където повечето от тях са израснали.

Повечето от момчетата имат и други професии, встрани от музиката.

"Да, наистина имаме други професии, аз съм куратор в научния музей и доктор на науките, Ненад е пожарникар, а Небойша е преподавател в музикалното училище", разказва Саша.

"Преподавам тромпет в националното музикално училище и е много приятно, имам много ученици, те идват при мен, всички свирим заедно. Много е хубаво да работиш с тях", обяснява Небойша.

„Той подготвя децата за музикални състезания и те винаги взимат първо място, всички други преподаватели го мразят заради това“, шегува се Жарко, който е сърцето и вокала на групата.

Името "S.A.R.S." (Прясно ампутираната ръка на Сатриани) се ражда като резултат от една пиянска история.