Конкурсът „Мениджър на годината“ 2020 има своите финалисти

bTV традиционно е медиен партньор на събитието

За тринадесета поредна година най-престижният конкурс за висши мениджъри в България отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност.

Надпреварата в "Мениджър на годината" 2020 достигна до етапа, в който са ясни новите претенденти за титлата. Те са определени чрез специално създадена за конкурса методология и са състезатели от най-висша класа - ръководят едни от най-големите и авторитетни компании в страната ни. Приходите за 2019 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са близо 3,5 млрд. лева, а общият брой служители, които осигуряват, са 14 415 спрямо 4937 осигурени лица в компаниите, управлявани от миналогодишните финалисти.

През октомври предстои последният етап на конкурса, който включва оценка на личностните качества на финалистите. Екипите на „Делойт България” ще проведат интервюта с всички финалисти, с техните пряко подчинени и партньори и  ще изготвят 360-градусова оценки, които се валидират от Обществен съвет с безукорен авторитет.

За да достигнат успешните лидерски модели до още по-широка публика, да вдъхновяват и да покажат пътя напред, през тази година МИТ Прес продуцира документален филм, посветен на финалистите, на победителя и на партньорите на конкурса. Филмът ще бъде излъчен в националния ефир на bTV през ноември 2020 г.

Имената на десетимата финалистите оповести днес Деница Димитрова, управител на МИТ Прес ООД, издател на списание Мениджър на пресконференция, която се проведе в Хотел Хилтън.

Финалисти в „Мениджър на годината“ 2020 са:

- Владимир Спасов, Прокурист на „М+С Хидравлик” АД;

- Владислав Русев, Главен изпълнителен директор на Пенсионноосигурително дружество „Алианц България” АД;

- Джордж Маргонис, Генерален мениджър на „Филип Морис България” ЕООД;

- Димитър Гълъбов, Изпълнителен директор на „Съдърланд Глобъл Сървисиз България” ЕООД;

- Иван Чернев, Председател на УС на „Кауфланд България” ЕООД;

- Иво Куманов, Изпълнителен директор и управител на „НИК Електроникс” ООД, „НИК Смарт Машийнс” АД, „НИК Агро Сървис” ООД;

- Мариела Маджарова, Изпълнителен директор на „Телетек Електроникс” ЕАД;

- Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на „Лидл България” ЕООД;

- Николай Николов, Управител на „Уърлд транспорт Оувърсийз България” ЕООД;

- Пламен Цеков, Съосновател и изпълнителен директор на Scalefocus.

Три от компаниите, финалисти, оперират в сектор „Технологии“, от сектор „Търговия на дребно“ компаниите са две, във финалната десетка попада и по една компания-представител на секторите: „Машиностроене“, „Небанков финансов сектор“, „Аутсорсинг“, „Потребителски стоки“ и „Транспорт и логистика“

И в тазгодишното издание на конкурса акцент остава надграждането му с морални критерии. Всеки претендент за големия приз е приел Етичния кодекс на конкурса. Документът обобщава ценностите, принципите и отговорните практики, които създават култура на почтеност и ръководят бизнес поведението на кандидатите за конкурса. С подписването му всеки мениджър декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.