13 въпроса към Петя Дикова

Водещата на съботното издание на предаването „Тази събота и неделя“ говори за журналистиката, медиите, предизвикателствата да си работеща майка, за любовта, посоките на сърцето и още интересни теми в рубриката на EVA.bg „Говори с EVA“.

Реклама

„Оооо, чувствам се прекрасно. Всъщност, отвъд клишето, за мен това е като да се върна у дома си, защото пътят ми в bTV преди повече от 10 години започна именно в "Тази неделя", споделя Петя Дикова по повод завръщането си на екран в нова роля след второто си майчинство. За нея е чудесно, че работи с един от най-безкомпромисните и доказани продуценти - Ралина Тропанкева и заедно с любимката на публиката, и нейна приятелка - Мария Цънцарова.

На въпроса на EVA как се е променил светогледът й и темите, които я вълнуват след майчинството, светският и културен журналист на bTV отговоря: „…беше съвсем естествено да продължа да разказвам истории, но вече и за новите теми, които ме вълнуват - родителство, здравословен начин на живот, психично здраве, социални проблеми. Една от поредиците, които подготвяме с Ралина, е "Столът на мама", в която каним емблематични майки в лични разговори за пътя им като родители и професионалисти в сферата си. Отделно, с Илиян ни поканиха да станем лица на глобалната кампания “Модерно родителство“, която подкрепя родителите в отглеждането на техните деца и цели да им помогне в различните предизвикателства, с които се сблъскват всеки ден. А този месец имам особено отговорната роля да съм посланик на кампанията за профилактика и превенция на рака на гърдата - искрено вярвам, че трябва да се грижим за майките си и за себе си, защото любовта е грижа. Много бих се радвала ако майка и дъщеря или две сестри, или снаха и свекърва отидат заедно на преглед и така отбележат някой важен празник - рожден ден или имен ден. Защото всички искаме да можем по-дълго да казваме или чуваме думата "мамо". 

За Петя Дикова главните герои в живота й са нейните три момчета, „но като във всеки хубав спактакъл, има и много второстепенни“, споделя тя. 

 

За какво харчи парите си, кое я кара да става от леглото и кой е повелителят на сърцето й – ще разберете в цялото интервю тук.

ПОСЛЕДНИ

Реклама