5 любими песни на Мария Ванкова

Водещата на късната емисия новини сподели 5-те песни от родната сцена, които са оставили най-голям отпечатък в живота й, в интервю с Илиана Симеонова за SofiaLive

Реклама

Водещата на късната емисия новини Мария Ванкова сподели 5-те песни от родната сцена, които са оставили най-голям отпечатък в живота й, в интервю с Илиана Симеонова за SofiaLive.

Любо Киров - Усеща се сила

Харесвам много творчеството на Любо Киров. Слушам музиката му навсякъде - в колата; на слушалки, докато пътувам в метрото или се разхождам навън; вкъщи, докато си почивам или чистя. А тази песен по много хубав начин описва моята 2022-та година.

Димитър и Христо - Сърце на птица

Димитър и Христо са другите ми любимци в музиката. Плениха ме с тяхната версия на "Уморени крила", с която участваха в "Гласът на България". И оттогава, наред с Любо Киров, избирам постоянно и песните от техния албум "Крила". "Сърце на птица" е чудесна и мога да я слушам десетки пъти едно след друго, без да ми омръзне. Пробвала съм го.

Тони - Всичко било е насън

Любимата ми песен на Тони и нея мога да слушам непрекъснато. Не претендирам за експертност в музиката, на мен ми звучи интересно, особено за времето, в което се появи. И текстът, и музиката, и клипът са страхотна творческа хрумка. И непреходна. Безспорно плод на много талант.

БТР - Моята сила

Това е песента, която задължително слушаме в колата с моя партньор по скуош, когато пътуваме за тренировка. Обичайно тренираме събота по обяд. И не пропускаме по няколко пъти да си пуснем "Моята сила", да пеем в дует по светофарите, пътувайки към залата за спорт.

Flashdance - What a feeling - Irene Cara

Тази песен е спомен за моето детство, когато бях в школата по модерен балет в местното читалище. Имахме хореография на нея и я изпълнявахме на концерти в града. Беше като "запазената марка" на групата ни. Винаги, когато чуя песента, се сещам с усмивка и умиление за тези години...