500 деца от цялата страна се включиха в „Национална седмица на детската книга – 2020“ с участието на обичани лица на bTV

Сред менторите в първото изцяло онлайн издание на кампанията бяха Антон Хекимян, Стаси Цалова, Флорина Иванова и Николаос Цитиридис

Реклама

Eдни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и някои от най-популярните лица от ефира на bTV се включиха в третото издание на кампанията „Национална седмицата на детската книга“. Инициативата, посветена изцяло на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат, се проведе изцяло онлайн от 1 до 7 юни 2020 г. и в нея участваха над 500 малки таланти от цялата страна. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO, а bTV Media Group за поредна година е основен медиен партньор на събитието.

Антон Хекимян, Станислава Цалова, Александър Секулов, Катя Антонова, Нуша Роянова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които споделиха с малчуганите своите безценни творчески съвети.

А обичани детски книжки за цялото семейство четоха водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, певицата Поли Генова, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова.

Вече са ясни и тазгодишните носители на титлите „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“. Това са децата, представили се най-добре по време на 14-те творчески работилници в инициативата. Отличените писатели са Александрина Бачева, Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници са Симона Божкова и Еда Селим.

Всички участници в кампанията „Национална седмица на детската книга“ получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно тук: https://bit.ly/2XNNhpj

Партньори на „Национална седмица на детската книга“ са още рекламна агенция „Ogilvy“, „Майко мила“, „Клуб Z“, „Аз чета“, „Детски книги“, „H2H Communications“ и „Булевард България“.

ПОСЛЕДНИ

Реклама