62 младежи от цяла България, 186 реализирани цели и вдъхновение от Стаси Цалова

В Американския колеж в София беше връчена „Наградата на Херцога на Единбург“ в ниво Бронз

Реклама

На 18 юни 2019 г. в Американския колеж в София бяха отличени 62 младежи, постигнали бронзово ниво на Международната награда на херцога на Единбург в България, която поощрява младите хора да развиват житейските си умения и качествата си и да надскочат целите си.

Д-р Ричард Тъкър Юинг мл., президент на колежа у нас и Любомира Велчева, изпълнителен директор на Наградата в България връчиха значки и сертификати на младежите, които през последните шест месеца са преминали през програмата. Водещата на прогнозата за времето и автор на рубриката на bTV Новините „Кой инвестира в бъдещето“ – Станислава Цалова, беше специален гост и поздрави всички наградени с вдъхновяващи думи.

„Днес тук има много умни млади хора, които със сигурност знаят много повече неща от мен, но искам да ви кажа нещо от своя опит - оттук нататък ще имате много врати, на които ще трябва да почукате. Някои от тях няма да се отворят, но повечето ще бъдат широко отворени пред вас. Продължавайте да опитате и не се притеснявайте от отказите,“ каза Стаси Цалова.

Водещата на bTV използва повода да покани всички наградени и техните семейства да се включат в тазгодишното издание на най-голямата доброволческа инициатива у нас "Да изчистим България заедно" на 14 септември.

Д-р Юинг мл., от своя страна, заяви: „Когато погледна назад към собствения си живот, знам, че някои от най-важните уроци, които получих, бяха научени именно извън класната стая. Много от най-значимите и най-трудни изпити, които трябваше да премина, не бяха академични. Много от най-добрите приятелства, които изградих, бяха от времето, когато бяхме заедно, участвайки в предизвикателни дейности, които развиват ума, тялото и духа.“

Пламен Джамбазов от Частна Гимназия „Екзюпери”, гр.Варна, сподели какво е за него Наградата и защо се е включил в нея: „Наградата ми помогна много. Научи ме да разпределям сам времето си, да бъда отговорен, да докажа на себе си, че няма препятствия, които човек не може да преодолее. Помогна ми да осъзная, че по този начин аз съм полезен както на себе си, така и на другите около мен.“

Събитието събра над 150 гости: младежи, учители, директори, представители на бизнеса и неправителствения сектор, родители, приятели и посланици на Наградата.