"7.8 по Рихтер: бедствието" през очите на специалните пратеници

В събота вечер bTV ще излъчи студио за земетресението

Реклама

В събота, 11 февруари, от 19:20 ч. bTV ще излъчи специално студио „7.8 по Рихтер: бедствието“. Над 20 000 души изгубиха живота си, стотици хиляди са ранени, а милиони човешки съдби в Турция и Сирия са променени завинаги след земетресението със сила 7.8 по Рихтер в ранните часове на 6 февруари. Трагедията отекна в зрителите по цял свят, а bTV изпрати два екипа, които да предават за зрителите в България още в понеделник – репортерите Бесте Сабри и Иван Георгиев и операторите Огнян Кръстев и Красимир Първанов, заедно с техническия сътрудник Марио Николчев. Към тях от днес се присъединяват и Гергана Венкова с оператора Явор Владимиров.

Журналистите съпреживяват събитията на място и правят съпричастни както с трагичните истории на цели изчезнали семейства, така и с историите на надежда – за открити хора след дни под отломките. Те предаваха през последните дни от Адана, Османие, Газиентеп, Искендерун, Кахраманмараш и Антакия. Те продължават да разказват и за работата на стотиците доброволци и спасители, за хуманитарната криза, изградените центрове и милионите дарения от цял свят.

Водещите Ивайло Везенков и Виктория Готева ще представят от студиото в София и още гледни точки към трагедията, стотиците организации за помощ на пострадалите в България и разказите на българските спасители, който заминаха да помагат на терен.