Акценти в актуалните предавания на bTV за Великден

Програмата в празничните сутрини е изпълнена с преки включвания от различни точки в България и чужбина

Реклама

През празничните дни по случай Възкресение Христово, актуалните предавания на bTV ще предложат на зрителите редица живи предавания с преки включвания на репортери от страната  и международните кореспонденти на bTV, както и срещи с интересни гости.

На Разпети петък, 22 април, сутрешният блок „Тази сутрин“ започва в 7 ч. и зрителите ще се пренесат на едно от малкото места в България, където се съхранява Благодатният огън и в Несебър, където отец Петър посрещна първите бежанци от Украйна. Златимир Йочев ще посрещне в студиото историкът Веселин Методиев и издателят Манол Пейков, който ще разкаже как с приятели изпращат помощи за Украйна и какви пречки срещат по пътя. В откровен разговор с треньора Димитър Димитров - Херо ще говорят за личните му изпитания и силата на духа. В подкрепа на мисията си да показва добрите примери, предаването ще покаже и великденска акция в Айтос в помощ на възрастни хора от областта. В минутите до 9:30 ч. гост ще бъде Любо Киров, който отново е сред менторите в новия сезон на „Гласът на България“.

В предаването „Тази събота и неделя“ от 7:50 ч. до 12 ч. зрителите ще могат да видят приготовленията и честванията на светлия празник в поредица от директни връзки от Храм-паметника „Александър Невски“ в София, от Бачковския манастир и от Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул.

В събота специален гост на Жени Марчева ще бъде митрополит Антоний, а на Диана Любенова  гостуват Веселин Маринов и „Обичайните заподозрени“, които ще изпълнят свои песни в студиото. Световноизвестната певица Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев също ще допринесат за празничното настроение със специално интервю за предаването. По традиция ще представим и един от обичаите – Стаси Цалова ще боядисва великденски яйца със семейството на Силвия и Звезди от Ахат.

В събота от 12:30 ч. гости на водещата Натали Трифонова в култовото предаване "COOLt" ще бъдат певицата Маргарита Хранова и актьорът Ники Илиев.

В неделя, 24 април, на Великден, предаването „Тази събота и неделя“ от 7:50 до 12 ч. предлага изцяло празнично издание. Водещата Мария Цънцарова ще посреща специални гости от изнесеното си студио в регионалния етнографски музей на открито „Етър“ - проф. Николай Овчаров, д-р Сибила Маринова, проф. Тодор Танев. Ще видим и празнични изпълнения на легендарния естраден певец Христо Кидиков, който от години живее близо до Етъра, на Детския фолклорен ансамбъл „Габровче“ и известните от „България търси талант“ Джуниър брас бенд. Очаквайте на живо и репортерите и кореспондентите ни директно и от с. Шипка, Велико Търново и Бургас.

В предаването очаквайте и разказ как посреща Великден избягалото от войната украино-българско семейство на Катерина Бужинска, а репортерът Радиана Божикова ще разкаже за традиционните български занаяти, които се съхраняват в „Етъра“ .

Водещата Петя Дикова ще ни пренесе обратно в студиото в София, където ще бъде и Борислав Лазаров. Ще видим гостите Даниел Петканов и Александър Кадиев, както и фолкпевицата Емилия за първи път след като роди. „В кухнята на Симона“ не само ще готви, но и ще пее обичаната Николина Чакърдъкова.

Освен празничните теми, ще продължим да следим актуалната обстановка в Украйна, от където ще се включва директно репортерът Стоян Георгиев, както и ще покажем на зрителите ситуацията в един от центровете за помощ на бежанци в София.

В неделния следобед в предаването „120 минути“ ще видим писателят Стефан Цанев „В главната роля“, главнокомандващият на силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк и писателката Людмила Филипова в разговор с водещия Светослав Иванов.

Сутрешният блок „Тази сутрин“ ще бъде с начален час 7:00 ч. и в понеделник, 25 април. Зрителите на bTV ще видят на живо изнасянето на чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир. Специален гост на Златимир Йочев ще бъде актьорът Алек Алексиев, а преход от празнично настроение към актуални теми и политика ще бъде коментарът на резултатите от балотажа на президентските избори във Франция.