Алекс Кръстева: Въпреки, че няма да имам сватба като сватба, ще имам рокля като за булка

Водещата на „Тази събота и неделя“ в откровено интервю пред „24 часа“ за любовта към бъдещия си съпруг, новооткритата си сестра и телевизията

Реклама

Бяла, ефирна рокля, морски бряг и любимият мъж до нея. Това е планът на водещата на „Тази събота и неделя“ за сватбения ден, който наближава. В края на август красавицата ще се омъжи за дългогодишния си приятел Владислав Стоянов, който навръх Коледа я изненадал с годежен пръстен и предложението да прекарат заедно живота си. Ето какво споделя Алекс пред „24 часа“ за специалния миг и подготовката на щастливото събитие.

„Малко след полунощ на Бъдни вечер срещу Коледа си бяхме вкъщи, само двамата. Аз безкрайно много харесвам Коледа като празник. Въобще не очаквах, че ще получа пръстен, но ще си запомним този празник и като деня, в който той ми предложи брак“, разказва с усмивка Кръстева. Признава, че и двамата с годеника ѝ не обичат пищните изненади и точно затова моментът бил толкова съкровен.

Още тогава решили, че няма да вдигат голяма и тежка сватба, а ще направят специално събитие за себе си и любимите си хора. Затова и новите правила заради коронавирусната пандемия изобщо не променили сватбените им планове – знаели, че ще са с малко и близки гости, на брега на морето и в точно определен храм. Всъщност организацията на сватбата тръгнала да се върти около мястото, на което ще се състои църковният ритуал. Искали да се врекат пред Бог в конкретна църква и в присъствието на свещеник, който преди две години се запознал с Алекс и Влади по работа, но им казал: „И да знаете, че вие някой ден ще се ожените в моята църква“, спомня си Кръстева, която приела репликата като предсказание. Затова в момента, в който получила пръстена и предложението за брак, тя и годеникът й били наясно къде ще се оженят.

А връзката им е пълна със знаци и съдбовни моменти. Запознават се на уредена среща през общи приятели, които познавайки ги поотделно, били сигурни, че са един за друг.

„И двамата, отивайки на тази среща, не знаехме как изглежда другият, с какво се занимава, на колко е години. Просто бяхме с нагласата, че ще отидем да се запознаем с някого“, разказва Александра и си спомня, че когато се запознали с бъдещия й мъж, си говорили около 7 часа. Това бил първият знак, че може би са един за друг. А към днешна дата са повече от убедени в това.

И най-важната покупка за сватбения ден вече е направена.

„Въпреки, че няма да имам сватба като сватба, ще имам рокля като за булка“, казва с усмивка чаровната водеща. Тя вече е избрала и поръчала празничната си одежда – лятна, морска, нетрадиционна и нежна, точно като за Алекс. Не са планирали никакви сватбени ритуали за празничния ден, „освен, ако някой от роднините не реши да ни изненада с менче, примерно“, казва през смях водещата. Тя обожава сватбите и е от хората, които много държат на брака като институция, като символ на желанието на двама влюбени да прекарат живота си заедно.  Но ще си спестят всички помпозности и официалности на традиционните сватби, за да имат време да обърнат внимание на хората, които ги обичат и са част от живота им.

„Това ще бъде денят, в който ние с нашите родители, сестри и кумове ще заявим любовта си пред света. Искаме да е в много-много тесен кръг, само да подпишем и да седнем и да хапнем след това“, разказва Кръстева.

На масата сред най-близките й хора ще бъде актрисата и певица Нети. И това е разбираемо, предвид новината отскоро, че са сестри. Алекс го разбира преди няколко месеца от баща си – актьорът Петьо Кръстев, който й се обажда по телефона и й казва, че има сестра – известната актриса и певица Нети.

Макар баща й да е актьор,  тя самата никога не е смятала, че има актьорска дарба и не е изпитвала интерес да стане актриса.

„Странно е, че аз изпитвам ужас от това да говоря пред много хора, когато ги виждам. Пред камерата нямам проблем, но пред хората на живо, когато ги гледам, винаги изпитвам страхотно притеснение“, казва Кръстева. Затова още в гимназията решава, че иска да работи в телевизия и се насочва към журналистиката. И до днес нарича телевизията „любов“. И с такова благо чувство води ефирите си всеки уикенд по Би Ти Ви. Макар, че пандемията доста попроменила дневния ред в телевизията и начина й на работа.

„Никой от нас не е подозирал, че ще ни се наложи да работим по този начин. Особено актуалните предавания, каквото е нашето, са свързани с интервюта с гости на живо в студиото. В началото на пандемичната обстановка имаше хора, които съвсем логично, се притесняваха да гостуват, въпреки, че ние въведохме всички необходими мерки за сигурност и за спокойствие на нашите гости. Може би позитивното е това, че немалка част от интервютата се провеждаха чрез платформи за видеоразговори, което така или иначе е бъдещето на медиите“, разказва Кръстева. Колегите й зад камера работели с маски и ръкавици, освен това екипите работели на смени и в намален състав, за да дадат превес на новините, актуалните предавания и извънредните студия и включвания. Отделно от това обемът от информация, който всеки ден постъпва и се променя постоянно заради динамичната обстановка, също създал допълнително натоварване за Алекс и колeгите й в телевизията. Въвели и нови правила – конкретно в „Тази събота и неделя“ водят по две, а не по три водещи, както бе преди пандемията, за да се избегне струпване на хора в студиото.

Как се е отразила пандемичната обстановка на журналистката в личен план, успяла ли е въпреки първоначалната изненада да се сближи с новооткритата си сестра и ще я видим ли през септември на екран, но с нова фамилия – отговорите на тези и други въпроси можете да намерите в цялото интервю с Алекс Кръстева тук.