Александър Кадиев: „Правя, каквото си искам, но и това не е лесно“

Водещият на „Преди обед“ не само задава, а и отговаря на въпроси със завидна лекота – този път за читателите на Go Read

Реклама

„Александър Кадиев е зает човек, спор няма, но му благодарим, че по време на целия ни разговор, след като си взе буркан с течен шоколад и се настани удобно, ни отговори по телефона на всички въпроси с необходимата доза чувство за хумор. Девета година води „Преди обед“ с Десислава Стоянова по bTV, не спира да играе на театралната сцена, да участва във филми и отстрани да изглежда, че всичко това му е много лесно.”, пишат от Go Read. Ето и какво сподели Сашо Кадиев специално за потребителите на платформата.

Къде те намираме в момента?

В спалнята на майка ми, на нейното легло. Тук е най-спокойно, навсякъде другаде има кучета, деца и жени.

Какво друго те успокоява?

Намирам си - пътувам например, сега бях в Африка, разходих се малко в Маракеш да видя какво е и съм много доволен.

Сам ли пътува?

Да, хубаво е да ходиш сам на пътешествия и отвреме-навреме с жена ти, защото  си правиш каквото искаш и освен това сметките винаги са наполовина (смее се).

Наскоро започна деветата ти година като водещ на „Преди обед“, където никога не си сам, а с Десислава Стоянова. Явно се разбирате, кажи тайната.

Няма такава. Отношенията ни не се променят драстично, намерили сме златната среда и на мен ми е комфортно. Основно се караме за моята трудова дисциплина, която на нея не й се нрави. Аз искам да си правя каквото си поискам, а тя - не. 

В началото, когато се съгласи да станеш водещ на „Преди обед“, помниш ли как се чувстваше?
Бях неадекватен по отношение на работата. С времето се понаучих и вече ни се получава.

 

Минавало ли ти е през ум да се откажеш?

Не съм си и помислял – хубаво е, че имам възможност да участвам в такова позитивно предаване в голяма телевизия, хубаво е да имам възможност да научавам нови неща и по достоен начин да си изкарвам хляба. Не съм имал колебания, даже напротив – когато започнах бях ентусиазиран и оптимистичен, докато Деси беше скептична и убедена, че това нещо не би проработило успешно.

 

Ясно кой е прав към момента. Кажи ни, освен като водещ на „Преди обед“, колко точно си зает и като актьор?

Като махнем 22-те предавания на месец на живо, остават близо 20 театрални представления, участия като водещ по други мероприятия, започвам и репетиции следващата седмица... Тоест, трябва да побера всичко в едни 15-ина часа. И отделно семейство, дете, къща, приятели и още много други.

Как издържаш на този ритъм?

С лекота. Така съм устроен – това е природа, но и начин на мислене. Едното е даром, другото е култивирано. Вярвам, че човек трябва да свършва всички неща, които има да свършва, през призмата на играта, да ги манипулира, ако щете, да ги прави така, както на него му се иска. За мен е много важно да не участвам в нищо в живота, което само другите искат. Да чукна на дърво, в повечето случаи се случва така. И това ми е бил основният стремеж през всичките тези години както в работата, така и в личния живот.  

Малко нахално звучи, но на когото не му харесва – не мога да му помогна. Тоест, справям се - когато ми е леко на мен и не се съобразявам толкова много, тогава се издържа всичко.

Какво не иска да променя Сашо Кадиев в актьорската си работа? И какво би променил? Как подрежда телевизията и театъра като приоритети? И какво иска да му се случи в личен и професионален план? Отговорите на тези и други въпроси може да намерите в пълното интервю тук.