Асен Блатечки е лице на кампания на bTV за защита на авторските права в интернет

Fair Play ще бъде развита и онлайн, където потребителите ще се запознаят с правната страна на казуса

Реклама

Във връзка с дългосрочната стратегия за борба с разпространението на пиратско съдържание в интернет, bTV Media Group стартира кампания за защита на авторските права в онлайн пространството - Fair Play. Лице на кампанията е един от най-обичаните и популярни български актьори, безспорният любимец на милиони българи - Асен Блатечки.

Освен с телевизионна кампания, реализирана съвместно с агенция Ogilvy & Mather и bTV Studios, медиата е предвидила казусът да бъде развит и в интернет сайт - fairplay.bg >>>. Той ще информира потребителите относно правната му страна, ще дава подробни данни относно негативния ефект от нелегалното потребление онлайн и ще представя мнението на лица, които са пряко засегнати от неспазването на авторските права в интернет.

Качественото съдържание, независимо дали става въпрос за видео, музика или текст, изисква човешки, креативен и материален ресурс, който има своята финансова стойност. В този смисъл bTV Media Group е на мнение, че безплатното потребление на съдържание чрез торент и други нелегални сайтове спира развитието на българското кино и демотивира и ограничва работата на творческите екипи и в много други сфери на изкуството.

bTV Media Group вярва, че усилията на компанията срещу нелегалното разпространение на авторско съдържание ще дадат положително отражение и ще спомогнат за защитаването на правата и интересите не само на bTV, но и на останалите представители на телевизионната индустрия у нас, включително на независимите продуценти. bTV разчита на подобни действия срещу пиратството от страна на всички институции, както и на представителите на телевизионния, издателския, музикалния и продуцентския бизнес у нас.