Реклама

Деветнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев, ще се излъчи по bTV на 25 декември от 20:00 часа.

Тази година инициативата в помощ на лечението на най-малките е под надслов „Дари надежда на дете в беда“. Всички средства, събрани от дарители по кампанията, ще бъдат насочени в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на децата в критично здравословно състояние. Каузата си поставя амбициозната цел да осигури необходимата съвременна апаратура за диагностика, лечение и мониториране на жизненоважните параметри на крехкия детски организъм. Модерната техника ще бъде дарена на отделенията по реанимация и интензивно лечение на деца в болници в цялата страната.

Водещи на тазгодишното издание на церемонията ще са любимите лица от сериала по bTV „Татковци“ - Павел Иванов и малката Ая Алексиева. 28-годишният актьор и 9-годишната му талантлива партньорка играят съответно ролите на самотния баща Тодор Балевски и неговата малка дъщеричка Кики.

В благотворителния концерт ще се включат и цяло съзвездие от любими български музиканти: Графа, Веско Ешкенази, Белослава, Дони и Нети, Фондацията, Дара Екимова и НиколаТодоров,  Тони Димитрова, Любо Киров, БТР, Росица Кирилова и група „Жестим и  други.

В празничния спектакъл навръх Коледа зрителите ще се насладят и на изпълненията на детска вокална група „Бон-Бон“, частно музикално училище „Voice Academy“,  Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, които ще представят България на Детската Евровизия  с песента „Гласът на любовта“, детска вокална група „Нови гласове“ от град Търговище,  Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия със своя модерен танц и мажоретки.

В празничния концерт се включи и победителката от „Гласът на България“ Петя Панева, която ще изпее народната песен „Я, изгрей, изгрей“.

Гледайте благотворителния концерт на „Българската Коледа“ на 25.12.2020 от 20:00 часа по bTV, онлайн на btv.bgbtvplus.bg  и на VOYO. Слушайте концерта и по bTV Radio.

Всички желаещи да подкрепят инициативата, могат да се включат и в благотворителния базар „Дом на каузите“, който ще се проведе в парк-театър Борисова градина този уикенд (18 и 19 декември). bTV Media Group също ще участва със свой благотворителен щанд „Добрият пример“, а всички приходи ще бъдат дарени в полза на „Българската Коледа“.