Бесте Сабри: Намирам смисъла в задаване на въпроси на обикновения човек

Водещата на „Тази събота и неделя“ Бесте Сабри гостува в сутрешното шоу „Стартер“ на BG Radio, където проведе вълнуващ разговор с Богдана и Симо.

Реклама

Водещата на „Тази събота и неделя“ Бесте Сабри гостува в сутрешното шоу „Стартер“ на BG Radio, където проведе вълнуващ разговор с Богдана и Симо. 

„Чувствам се отговорна, винаги има адреналин и стрес, без който няма как да се получат нещата в нашата професия, но това е здравословен стрес. Открила съм за себе си, че ако това, което правя, престане да ми бъде интересно, значи ще настъпи момент за промяна. В професия, в която не гориш и не си себе си, колкото и аларми да си навиваш, сякаш подсъзнанието потиска определени неща в теб. Наистина горя в професията – от радиото досега, и продължавам да го правя.“

Общото между Бесте Сабри и професията на телевизионния журналист е емоцията и чувството да открива нови посоки, да проявява любопитство. Целта пред нея винаги е била да помага на хората, да разказва техните истории и затова любимите ѝ теми са свързаните със здравния и социален ресор. 

„Ако публиката не разбира същината на един проблем, личната история, трудно би разбрала конкретните нужди на даден човек. Намирам смисъл в задаване на въпроси на обикновения човек. Продължавам да мисля така. Особено ценна е работата на репортерите на терен. За мен тя е много важна, трудна и следва да бъде цел за младите журналисти. Осъзнах това напълно в Турция, още от първата секунда, когато се качих на военно-транспортния самолет Спартан. Казах си, затова съм положила усилия, затова съм извървяла този път. Това е моята цел – да отразя събитието и да го направя по най-добрия начин, през моите очи“.

За темите в общественото пространство, Бесте казва, че няма важни или по-маловажни: „Всяка една тема в новините има своята важност. Хората искат добри новини, но ако има само добри новини, как да се разрешат проблемите на улицата? Няма как да стане. Мога да кажа, вече като водещ на „Тази събота и неделя“, че дори има теми, които остават извън медийното пространство, а заслужават да бъдат там.“

Целият разговор с Богдана и Симо може да изслушате тук, а как отговаря на любопитни въпроси като: Да има ли паметник на Дарт Вейдър на Альоша?; Какво избира - да бъде симфония или народна песен?; Накъде върви светът?; Какво би написала във вселенската книга за похвали и оплаквания?, вижте тук.