„БНБ – Новият мандат“ с Мария Цънцарова на 5 април по bTV

Екипът на bTV Новините подготвя специално студио преди избора на нов гуверньор на БНБ

Реклама

bTV ще предложи на зрителите си специално студио „БНБ – Новият мандат“ във вторник, 5 април 2022 г. от 17:10 ч. Водещата Мария Цънцарова ще представи различни гледни точки по една от важните теми в дневния ред на обществото ни – кой ще застане начело на българския лев.

Специалисти по темата – икономисти и финансисти, сред които проф. Даниела Бобева, дългогодишен директор в БНБ, банкерът Левон Хампарцумян и икономистите Петър Ганев и доц. Едуард Маринов  ще коментират темата на живо в ефир.

В продължение на мисията си да отразява всички гледни точки, да задава най-важните въпроси и да бъде близо до хората, екипът на „Актуални предавания“ в нюзрума на bTV подготви специалното студио, което ще се излъчи веднага след емисия новини в 17 ч. 

"БНБ – Новият мандат" е поредното специално студио на актуалните предавания на bTV, което ще даде по-задълбочен поглед към важна за обществото ни тема. Зрителите ще имат възможност да проследят мненията на специалистите и да получат ясни отговори на въпроси, решението на които ги засяга пряко“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

 

Защо е толкова важна институцията на Българската народна банка и кои процеси в банковата система контролира? Как ще стане преходът от лев към евро и какво ще е отражението на войната в Украйна върху финансовия свят и парите на всеки от нас? Какво се случва с парите ни при криза и инфлация?

Отговорите на тези въпроси в студиото „ БНБ – новият мандат“ с водещ Мария Цънцарова – от 17.10 часа във вторник 5 април.

 

За Мария Цънцарова:

Мария Цънцарова е разследващ журналист, репортер и водещ в редакцията на bTV Новините. Завършила е журналистика в Софийския университет, както и магистратура по мениджмънт в Нов български университет. Става част от екипа на bTV през 2013 и е сред най-ярките разследващи журналисти у нас. Репортерските ѝ находки включват разкрития за купуване на гласове, имотното състояние на политици, разследвания за хора от подземния свят, незаконни сондажи, злоупотреби с дарения и много други актуални теми и разследвания.

Носител е на множество отличия, сред които награда от фондация „Радостина Константинова” (2013), отличие от фонд „Валя Крушкина” (2014), приза на НБУ „Журналист на годината” (2014), награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2020), признанието от СБЖ за най-добър „Млад журналист“ (2020), както и отличието „Журналист на годината“ на БХК (2020). В тежката за целия свят 2020 година екипът на bTV Новините също я избра за „Репортер на годината“ в традиционния си ежегоден конкурс. Мария Цънцарова получи голямата награда в 10-ото юбилейно издание на конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората" през 2021.

ПОСЛЕДНИ

Реклама