Боксовата гала вечер с братя Пулеви и ексклузивното интервю с Александър Везенков са сред най-гледаното спортно съдържание в ефира на bTV в края на годината

Реклама

Спортната редакция на bTV завършва календарната година с два изключителни проекта - боксовата гала вечер в Коста Меса, Калифорния и ексклузивното интервю със звездата на НБА и Сакраменто Кингс Александър Везенков.

Голямата бойна гала в САЩ бе с акцент върху двубоите на братя Пулеви и прикова вниманието на аудиторията на 15 декември, в сутрешните часове. bTV беше единствената медия, която излъчи пряко събитието в телевизионен ефир, както и онлайн на https://btvsport.bg. Уникалният спектакъл е бил предпочитаният избор на 35% от аудиторията. Близо 257 000 телевизионни зрители са проследили боксовите двубои в часовия слот от 05:00 до 09:08 часа сутринта (ГАРБ, A4+). Преди прякото излъчване на предаването, спортната редакция на bTV Новините подготви от мястото на събитието в САЩ 10 специални 30-минутни телевизионни студиа, които излъчи всяка вечер след късните новини, плюс допълнителни 11 дигитални епизода от поредицата "В ръкавиците на Пулеви". Специалисти, боксови анализатори и гости подгряваха, емоциите на „ринга“ и направиха зрителите свидетели на всеки миг от подготовката на двамата братя.  

Изключително престижното интервю, което спортният журналист Димитър Тасев и операторът Петър Стоев реализираха със звездата на НБА и Сакраменто Кингс Александър Везенков, e било проследено от над 408 000 зрители (ГАРБ, A4+) в предаването „120 минути“ на 17 декември. "Жертвах всичко заради НБА: приятели, семейство, комфорт, клуб, с който спечелихме всичко, отбор от невероятни приятели, с които се чуваме всеки ден", споделя пред Димитър Тасев с цялата откровеност на своята душа един от най-вдъхновяващите спортисти на България. Какво още разказва за превръщането на мечтите в реалност човекът, който извървя трънливия път до върха на баскетболния Олимп, може да си припомните тук.

„Зад тези резултати стои работата на голям екип продуценти, спортни редактори, журналисти и оператори, които дадоха всичко от себе си, за да се случат тези два проекта. Благодаря и пожелавам на целия екип да продължи да създава ексклузивно спортно съдържание за всички bTV платформи“ – казва Владислава Лазарова, изпълнителен продуцент „Спорт“ и мениджър „Уеб съдържание“ в bTV.    

ПОСЛЕДНИ

Реклама