Бранд България - тема на работна среща между Министерство на туризма и bTV

Целта на тази кампания е да се повиши интересът и разпознаваемостта към местата, красотата, богатствата и предимствата, които притежава дестинация България

Реклама

През тази седмица министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работни срещи с двете водещи национални частни телевизии, за да обсъдят бъдещо сътрудничество за налагането на единен бранд България и позитивното присъствие на темата туризъм в медиите. Целта на тази кампания е да се повиши интересът и разпознаваемостта към местата, красотата, богатствата и предимствата, които притежава дестинация България. По думите на министър Димитров, с активното участие и със силата на медиите туризмът може да се превърне в смислена национална кауза.

Господин Йовчев, главен оперативен и изпълнителен директор на bTV Media Group, взе участие в срещата, по време на която бяха обсъдени идеи как съществуващите практики и сътрудничество да се задълбочат и да се развиват в правилната посока.

Като част от възможността да се промотира туристическият продукт на страната на вътрешния и външния пазар, е и присъствието на темата в представянето на прогнозата за времето, която да бъде обвързвана с възможностите за туризъм в конкретни дестинации - красиви места и забележителности.

„Борбата за българския туризъм и за утвърждаването на бранд България трябва да се превърне в наша обща национална кауза и по този път медиите са нашият най-естествен и най-добър съюзник“, заяви министър Димитров в разговорите си с двете телевизии. Той обсъди със своите гости възможността националните частни телевизии, по подобие на обществените радио и телевизия, също да се включат към проекта за създаване на дигитална карта на България, която ще обедини в едно различни възможности и елементи на туристическата услуга и продукт – като културни и винени маршрути, значими природни и културно-исторически обекти, фермерски пазари, фестивали, видео съдържание, транспортна свързаност, както и интерактивност като закупуване чрез QR код на билети за различни музеи и събития.

ПОСЛЕДНИ

Реклама