bTV изпрати специален екип за годишнината от земетресението в Турция

Очаквайте ексклузивните включвания и репортажи на Бесте Сабри и Огнян Кръстев от най-засегнатите райони - Газиантеп, Хатай, Адана

Реклама

Специален екип на bTV замина днес за Турция, година след опустошителното земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер в южната ни съседка и Сирия. Водещата на „Тази събота и неделя“ и репортер в редакцията на bTV Бесте Сабри, заедно с оператора Огнян Кръстев, са специалните пратеници на медията, които ще покажат в поредица от ексклузивни материали какво се е променило след трагичното природно бедствие, сполетяло Турция и Сирия на черната дата 6 февруари 2023 г.

Зрителите на bTV ще научат какво се случва с хиляди засегнати човешки съдби, как местното население продължава да живее с болката, но и с надеждата за живот – мигове и моменти, запечатани завинаги в историята, как властите успяват да се справят с последиците от хуманитарна и инфраструктурна гледна точка. Екипът на bTV ще предава през следващата седмица с включвания на живо и репортажи от най-засегнатите райони - Газиантеп, Хатай, Адана, в сутрешния блок „Тази сутрин“, емисиите на bTV Новините и в рубриката за задълбочени разследвания „bTV Репортерите“ (10 февруари).

Бесте Сабри и Огнян Кръстев са първият български телевизионен екип, който замина за Турция веднага след тежкото земетресение. Двамата докоснаха сърцата на милиони български зрители със своите емоционални и вълнуващи репортажи. Tогава Бесте Сабри сподели, че с оператора Огнян Кръстев са искали да минат през болката на хората по най-деликатния начин. Днес, по време на заминаването си от летище София, Бесте каза: „Една година след бедствието, тръгваме отново с Огнян Кръстев с надеждата, че условията в засегнатите райони са се подобрили, а хората са успели макар и трудно, да продължат живота си.“

За работата си при отразяването на човешката трагедия със съпричастност, Бесте Сабри е удостоена с отличието „Достойните българи“ на в-к „24 часа“, наградата „Мис телевизионен чар“ на Дарик радио, отличието в категория "Гореща точка" на конкурса за чиста журналистика Web Report, специалната награда на конкурса за тв журналистика „Свети Влас“, наградата „Жена на годината“ на сп. GRAZIA.

ПОСЛЕДНИ

Реклама