bTV Media Group и bTV Radio Group се включват в „Походът на книгите“ 2024

Реклама

Снимка: Емона Цончева/Асоциация "Българска книга"

Тринадесетото издание на „Походът на книгите“ бе поставено днес с тържествено събитие в Дом на културата „Искър“ в София, с водещ журналиста на bTV Петя Дикова.

Инициативата се организира от Асоциация „Българска книга“ под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерство на културата, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Детски книги“ издателства и книжарници от цялата страна. Събитието традиционно е част от календара на културните събития на Столична община.

Снимка: Емона Цончева/Асоциация "Българска книга"

И тази година в „Походът на книгите“ ще се включат певци и артисти, автори, спортисти. Зад каузата отново застават и знакови журналисти от българските медии. bTV Media Group и bTV Radio Group са медийни партньори и ще дадат личен пример на децата чрез много от своите лица – телевизионни и радио водещи, репортери. Хората от екрана ще влязат в класни стаи, в детски градини, библиотеки, за да се срещнат и четат заедно с подрастващите между 2 – 23 април.

Снимка: Емона Цончева/Асоциация "Българска книга"

„Походът на книгите“ е част от стратегията на Асоциация „Българска книга“ #КаузаГРАМОТНОСТ, чиято цел е да информира обществеността за ефекта на четенето при децата, да стимулира четенето като дейност, развиваща мисленето и културата.

Снимка: Емона Цончева/Асоциация "Българска книга"

ПОСЛЕДНИ

Реклама