bTV Media Group с престижна награда от Глобалното движение на хора с увреждания

Реклама

Център за Психологически Изследвания като партньор на Глобалното движение на хората с увреждания за България отличи bTV Media Group с приза „Accessibility Award“. Наградата се връчва на медията за приноса в отразяването на социално значими теми в помощ на по-уязвимите, както и за приобщаване и съпричастност към проблемите на хората с увреждания. Посланикът на САЩ в България Н. ПР. Кенет Мертен връчи приза на журналиста на bTV Кристина Газиева.

“От името на целия екип на bTV благодаря за това отличие. То ни мотивира да продължим да работим за по-добра и по-достъпна среда за хората с увреждания в България. И когато сме направили дори малка промяна чрез нашите репортажи, ето това е най-голямата награда за нас като журналисти. Ще цитирам д-р Дария Бояджиева, може би единственият лекар в инвалидна количка в България, за която разказахме в ефира на bTV - тя беше написала следното изречение на английски език в социалните мрежи: "Don‘t dis my ability", което на български би звучало така: "Не казвайте НЕ на моите умения". Така че, нека не казваме „Не!“ на това, което хората с увреждания могат. А напротив – нека кажем „Да!” на значимата роля, която те имат в нашето общество.“, каза журналистът на bTV.

bTV Media Group чрез своя социален бранд  „Добрият пример“ обединява широка партньорска мрежа за подкрепа на млади таланти, подпомагане на хора в нужда и опазване на природата в България. Медийната група застава зад десетки социални кампании всяка година, а лицата на телевизията са ангажирани като посланици в полза на обществото – както на съдържателно ниво чрез своите редакционни рубрики, поредици и авторски материали в bTV Новините и актуалните предавания, така и с лично участие в редица инициативи с благотворителен и приобщаващ характер.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама