bTV Media Group участва във форум, посветен на инвестициите и устойчивия бизнес

14-и Зелен форум на сп. „Мениджър“ ще се състои на 27 юни

Реклама

Снимка: Shutterstock

Климатичните промени са водеща тема в дневния ред на правителства и бизнес, които трябва да намалят в следващите десетилетия въглеродния отпечатък и замърсяването на околната среда. Целта е постигането на климатична неутралност на ЕС до 2050 г. Как ще се използват инструментите на Зелената сделка, на Плана за възстановяване на практика? Какви ще са възможностите и предизвикателствата пред бизнеса? Какви изводи се направиха след последните енергийни кризи и каква трансформация предстои от тях? Какво е усещането за ефекта на климата сред бизнеса и обществото?

На тези въпроси ще бъдат търсени отговори в предстоящия 14-и Зелен форум на списание „Мениджър“, който ще се проведе на 27 юни в Интер Експо Център, от 13:00 часа. bTV Media Group е партньор на събитието. Господин Йовчев, главен оперативен и изпълнителен директор на медийната група, ще участва във форума и ще представи устойчивите политики за ефективност на компанията.

В специално видео обръщение за околната среда, океаните и рибарството, европейският комисар Виргиниюс Синкявичюс ще очертае възможностите и рисковете пред Европа, която желае да бъде лидер в процеса на зелена трансформация. В мероприятието ще се включат представители на ключовите институции, бизнеса, анализатори и експерти с доказан авторитет, които ще дискутират ключови теми.

Първият панел на събитието – „Горещите аспекти на зелената политика“, ще разгледа какви са възможностите пред България в контекста на Плана за възстановяване и развитие. В него участниците ще коментират ползите и рисковете от зелената трансформация на бизнеса и обществото, както и управлението на ресурсите.

Малките зелени стъпки, които водят към голямата трансформация, ще бъдат обсъдени във втория панел – „ESG: Устойчивите модели в бизнеса“. В него ще бъдат разгледани още новите регулации, начините на адаптиране на бизнеса към тях, както и възможностите за измерване на успеха и управление на риска.

Какви са перспективите пред енергийното преобразяване на България и как страната ни може да се възползва от сътресенията в енергийния сектор, давайки тласък на индустрията си, са темите, които ще бъдат обсъдени в третия панел „Енергия за бъдещето“. Участниците в него ще коментират и последните иновации в енергийния свят, както и потенциалът на водородната икономика.

В четвъртия панел – „Точка на кипене“, ще се проследи какви са сценариите за развитие на климатичните промени. Първопричината за Зелената сделка и зелените политики са климатичните промени, които ни напомнят, че не сме господари на планетата. Участниците ще дискутират какви ще са последиците от тях, кога ще достигнем повратната точка, от която няма връщане назад, можем ли да контролираме климата и как да променим себе си, за да отговорим на новото нормално.

Присъствието на форума за зелени инвестиции и устойчив бизнес е със свободен достъп срещу предварителна регистрация тук. На страницата на събитието има допълнителна информация за темите и участниците в дискусиите.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама