bTV настоява за оповестяване на договорите с Global Vision

Отново призовава продуцентите да се оттеглят от всички проекти в ефира й

Реклама

Интереси за десетки милиони стоят зад безпочвените обвинения на Global Vision към bTV - това се казва в становище на bTV Media Group по повод твърденията за цензура след спирането на предаванията "Господари на ефира” и "Пълна лудница".

Поради големия обществен интерес към случая bTV Media Group иска оповестяване на договорите с Global Vision

bTV е готова да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията, в пъти над себестойността им. Само така ще стане ясно, че обвинението в цензура е параван на засегнати финансови интереси на продуцентите от Global Vision за десетки милиони левове, се казва в становището.

bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж

Ако продуцентите от Global Vision не се съгласят да оповестят договорите, bTV Media Group ще предприеме незабавни съдебни действия за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име.

bTV призовава Магърдич Халваджиян да се оттегли от останалите си проекти в телевизията - сериалът "Седем часа разлика" и шоуто "България търси талант".

В отговор от Global Vision обявиха, че не възнамеряват да се оттеглят от двете продукции. И поискаха договорите между двете страни да бъдат обявени на обща пресконференция, на която да присъства и ръководството на bTV.

От bTV са готови на тази обща среща пред медиите, но само след като договорите и кореспонденцията бъдат публично обявени,

така че обществеността да има възможност да се запознае с тях преди предложената пресконференция.

bTV Media Group още веднъж призовава Global да се оттеглят от всички проекти в ефира на телевизията.

"Хуморът иска достойнство” - се казва пък в позиция на БНР
. Държавната медия също беше спомената в обвиненията на продуцентите на "Господари на ефира" в контекста на разследване за фалшив мамолог, правил прегледи в радиото.