bTV Новините с признание от Столичната библиотека

Реклама

Деветите годишни награди на Столична библиотека „Писател на годината & Читател на годината – 2023“ отличиха най-четените съвременни български автори и най-активните читатели за изминалата година.

Редакцията на bTV Новините беше отличена в категория „Медии“ за оригинално представяне на книжовното наследство, дигиталните ресурси и културните събития на Столичната библиотека. Веселина Петракиева, главен редактор на bTVНовините, прие почетната грамота и статуетка от името на целия екип и каза, че това е признание за важната мисия на медията, а именно, "да поддържаме духа жив и буден, и да показваме авторите и техните читатели. Мисля, че тази мисия е по-важна от всякога."

 

Писател на годината стана Георги Господинов. Наградата за автор на най-четена книга отиде при Захари Карабашлиев за неговия роман "Рана", а най-четеният поет е Иван Ланджев. Матей, Светлозар, Диана и Тонислав – сем. Атанасови са най-четящото семейство в столицата през 2023 г. Ирена Въжарова и 7-годишният Виго Георгиев получиха призовете „Читател на годината“.

Изборът в класацията се прави от читателската аудитория на библиотеката.

ПОСЛЕДНИ

Реклама