bTV обявява важни промени в ръководния екип на компанията

Реклама

Като стратегическа стъпка за засилване на растежа на bTV Media Group (bTV), считано от 11 декември, bTV обявява важни промени във висшия ръководен екип на медията. Позицията директор „Програма“ се поема от Апостол Пенчев със задачата да развие стратегия за съдържание, която да ускори растежа на компанията и да надгради ангажимента на медията да предлага "съдържание по всяко време и навсякъде". В същото време Дарина Петрова се присъединява към bTV като директор "Човешки ресурси" и в новата си роля ще се фокусира върху разгръщане на позицията на компанията като най-добър работодател в индустрията.

Тази промяна настъпва в момент, в който bTV се фокусира върху интегрирането на съвременни дигитални технологии и иновативни стратегии в основната си дейност. Апостол Пенчев и Дарина Петрова поемат позициите от Христо Хаджитанев и Наташа Кумчева, които се разделят с bTV по взаимно съгласие след дългогодишна всеотдайна работа и принос за компанията. Двамата ще продължат да работят в bTV до 31 декември, осигурявайки плавен преход на бизнес операциите.

"Трудно се разделяме с Наташа и Христо, които за дълъг период от време заемаха ключово място в нашата дейност. Изказвам най-дълбоката си благодарност за всичко, което са направили за bTV. Уверен съм, че Дарина и Апостол ще направляват успешно внедряването на иновациите в нашите бизнес процеси, като ще спомогнат на bTV да утвърди водеща роля и да се справи с бъдещите предизвикателства", каза Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV.

 

Дарина Петрова започва кариерата си в областта на  „Човешки ресурси“ в енергийната компания Enel през 2006 г., след което продължава развитието си в  секторите на минно-добивнaта индустрия и тежката промишленост, здравеопазването, бързооборотните стоки. Дарина притежава образование в сферата на реклама, маркетинг и бизнес администрация, както и ниво 7 от сертификационната акредитираща програма на Асоциацията за професионалисти по управление на човешките ресурси във Великобритания. Ръководила е проекти по управление на промяната, организационно развитие и лидерство, управление на възнаграждения и придобивки за предишните си работодатели.

 

Апостол Пенчев се завръща в bTV с богатия си телевизионен опит, където е бил програмен директор в периода 2005-2009 г., ръководител на телевизията в периода 2009-2014 г. и член на управителния съвет в периода 2010-2014 г. Заемал е също така висши мениджърски роли в Българската национална телевизия, телевизия PRVA и B92 TV в Република Сърбия, и Нова Броудкастинг Груп в България.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама