bTV отбелязва Деня на Независимостта със специално студио на „Тази сутрин“ и изнесени водещи на bTV Новините през целия ден

Златимир Йочев ще открие празничното издание на сутрешния блок точно в 7 ч. от хълма Трапезица

Реклама

Сутрешният блок на bTV отбелязва Деня на Независимостта на 22 септември със специално издание и изнесено студио от хълма Трапезица във Велико Търново. От 7 ч. сутринта в сряда водещ от старопрестолния град ще бъде Златимир Йочев, който заедно с екипа на предаването ще предложи интересно и тематично съдържание, посветено на 113-ата годишнина от събитията, превърнали страната ни отново в суверенна държава.

Екипът на “Тази сутрин”подготвя за зрителите на bTV интересни включвания на живо от знаковите за събитията от 1908 г. места и специални интервюта с емблематични за Велико Търново лица. Заедно с историка проф. Пламен Павлов, Златимир Йочев ще търси отговори на въпросите за уроците от миналото, които чертаят хода на бъдещето ни, като двамата ще коментират какъв е съвременният манифест на политиците към българския народ.

Актуална и любопитна информация ще сподели кметът на града инж. Даниел Панов, като към специалните гости от старопрестолния град ще се присъединят и обичаните спортисти - легендарният футболист Красимир Балъков и вице-шампионът от параолимпиадата в Токио Християн Стоянов.

Още празнично настроение за зрителите на bTV ще внесе и детският духов оркестър „Джуниър бенд“, който спечели второто място в „България търси талант“ и се превърна в любим на публиката.

Отново на живо от Трапезица водещата Натали Трифонова ще информира зрителите за времето в празничния ден, докато Биляна Гавазова ще посрещне в студиото в София още интересни гости по актуалните теми от деня.
Специални емисии на bTV Новините в 12 ч. и 19 ч., посветени на празненствата по случай 113-ата годишнина от Независимостта, подготвя и редакцията с най-високо доверие у нас. Като изнесен водещ, Лиляна Боянова ще обобщава празненствата от цялата страна, а водещите Денислав Борисов, за обедна, и Иван Георгиев, за централна емисия, остават в студиото на bTV Новините, за да информират зрителите за всичко значимо и актуално в страната и чужбина.