bTV отразява изборния ден с над 15-часов маратон от София и Брюксел

3 изборни студиа, специално издание на „Лице в лице“ и 9 новинарски емисии ще проследят най-важното от парламентарния и европейски вот на 9 юни

Реклама

bTV ще отрази парламентарните и европейски избори на 9 юни с над 15-часов телевизионен маратон, от 06:50 часа сутринта до 01:00 часа след полунощ. Качествена публицистика, новини, преки включвания, анкети и първи резултати, представени чрез добавена реалност и на всички bTV платформи – това очаква аудиторията на bTV в изборния ден. От столицата на България София до сърцето на Европа - Брюксел, екипите на bTV ще следят в развитие изборите „2 в 1“ от над 15 града в страната и в още 7 държави.

„Екипите на bTV Новините и актуалните предавания се подготвят дълго време и с опита, който имаме, и с усилията на всички колеги, сме уверени, че ще отразим качествено изборния ден. Нашите екипи ще бъдат на всички ключови места, за да покажем как гласува България и Европа“ - казва Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор и изпълняващ длъжността директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Маратонът по bTV „Избори 2 в 1: Гласът ти се чува“ започва точно в 6:50 часа сутринта с 5-часово предаване с водещи Жени Марчева и Петя Дикова. В комбинирано излъчване от две различни локации те ще посрещнат популярни българи от културния и обществен живот. Първи включвания за деня ще направят и специалните пратеници на bTV в Брюксел – водещият на „120 минути“ Светослав Иванов и кореспондентът за европейските институции Десислава Минчева - Раул. Репортерите на bTV ще покажат началото на изборния ден и гласуването на лидерите на партиите. 

Екипите на bTV Новините ще предложат 9 новинарски емисии от 08:00 до 19:30 часа, а най-добрите политически репортери ще се включват от повече от 30 точки в България и Европа, за да следят първите реакции. Виктория Готева-Димитрова ще представя сутрешните информационни емисии на всеки кръгъл час, а в удължената обедна емисия от 12:00 до 13:00 часа Виктория Петрова и Юксел Кадриев ще проследят всичко най-важно от парламентарния и европейски вот до този час, както и електоралните нагласи. В следобедните часове bTV ще предложи три специални кратки емисии в 14:00, 15:00 и 16:00 часа с водещ Ивайло Везенков. Централната емисия започва в 18.55 часа с водещи Виктория Петрова и Юксел Кадриев, и ще продължи до 19:30 часа. След първите официални резултати от екзит половете водещият на bTV Новините Иван Георгиев ще представи разпределението на партиите в следващия български парламент и дали можем да очакваме стабилно управление. Водещата Лиляна Боянова ще представя паралелно резултатите за Европейския парламент. Чрез технологиите, с които разполага bTV, зрителите ще видят как се разпределят мандатите и кои са възможните математически коалиции.

В 16:15 часа в ефира на bTV започва специално издание на „Лице в лице“ с Цветанка Ризова, която ще дискутира със своите гости важните каузи в живота, отговорното гласуване и вота в чужбина.

В 17:00 часа започва специалното студио на bTV от Европарламента в Брюксел - мястото, където се взимат важните решения за икономиката, Еврото, Шенген, сигурността, войната. Светослав Иванов и Десислава Минчева – Раул ще разговарят с гости и експерти за най-важните европейски избори от поколения насам, за предизвикателствата пред Европа и мястото на България, а в студиото в София водещата Виктория Петрова ще посреща специални гости.

Вечерното изборно студио започва в 18:30 часа и ще продължи до 01:00 часа след полунощ. При Мария Цънцарова и Златимир Йочев ще гостуват интересни събеседници, политически анализатори с доказан авторитет и уважавани и признати журналисти. Кои ще са новите български евродепутати, които ще вземат решения за общото ни европейски бъдеще? И кой ще влезе в новия 50-и парламент? Ще ви представим победителите и губещите по нов и различен начин на живо от специално изграденото виртуално студио на bTV в Ларгото, където се срещат законодателната и изпълнителната власт. В най-ключовия момент - обявяването на резултатите, ще бъдем в щабовете, за да покажем първите им реакции.

Информационният поток през целия ден ще бъде представян и от уеб редакторите на bTV Новините, които ще реализират специални онлайн репортажи на btvnovinite.bg и ще споделят ексклузивно съдържание в социалните мрежи. Всичко най-важно може да следите в специалните секции на сайта за парламентарните и за европейските избори

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама