bTV отразява изборния ден със 17-часов маратон

„Парламент 49. Време за избор“ на живо от 7 сутринта

Реклама

В изборния ден на поредния за последните години предсрочен парламентарен вот екипът на bTV Новините ще предложи над 17 часа качествена публицистика, новини, преки включвания от България и света, анкети и първи резултати, представени чрез добавена реалност. От различни специални студиа екипът от над 250 професионалисти на bTV Media Group ще предава за своите зрители, слушатели и онлайн потребители. Експерти и популярни лица ще коментират с осем от водещите на bTV най-важното в деня и най-любопитното покрай изборния процес, а всички репортери, кореспонденти и новинари ще следят събитията в развитие.

Маратонът по bTV „Парламент 49. Време за избор“ започва точно в 7 ч. сутринта с 5-часово предаване с водещи Жени Марчева и Веселина Петракиева. Te ще посрещнат в студиото популярни, умни и  успели българи и ще покажат първите часове на изборния ден. Сред техните гости ще бъдат професори, бизнесмени, режисьори, артисти, икономисти. С анализ на изборния ден ще се включат анализатори, журналисти, психолози и експерти по сигурност. От изнесеното студио на bTV с интересни събеседници ще се включва Румен Скрински и заедно ще проследим гласуването на лидерите на партиите до обяд.

През целия ден от 7 сутринта до 23 ч. на всеки кръгъл час в новинарските емисии ще научаваме най-важното до момента. Сутрешните емисии ще представя Виктория Готева, а точно в 12:00 ч. започва обедната емисия на bTV Новините, в която в 60 минути с Виктория Петрова и Юксел Кадриев ще проследим всичко най-важно до този час за предсрочния вот и по останалите актуални теми, а в емисиите след 20ч. ситуацията ще следи Лиляна Боянова.

От 16ч. в ефира на bTV започва ексклузивното издание на „Лице в лице“ с водещ Цветанка Ризова, която ще посрещне диригентът  Йордан Камджалов и поетът, белетрист, сценарист, състезател и треньор по бокс Палми Ранчев за феърплея в изборите и могат ли партиите в следващия парламент за намерят верния политически тон. Изборите от Алековото време до сега - историкът проф. Петър Стоянович и бившият посланик в Турция Надежда Нeйнски ще коментират колко решаваш ще бъде вотът в чужбина за резултата от изборите, националните цели, външната политика и шансовете да се излъчи редовен кабинет от следващия парламент

Големият изборен спектакъл започва в 17 ч. и продължава до полунощ от три различни специални изборни сета, където водещите посрещат социолози, политолози, политици и представители на синдикатите, бивши участници във властта, журналисти, специалисти по комуникации – всички те ще проследят и коментират актуалната политическа ситуация. Антон Хекимян ще обсъжда с гостите си важността на вота и възможните варианти за излизане от политическата криза, както и ще представя мнението на зрителите – какво мислят хората в страната за задачите пред политиците, какво показват проучванията за начина на гласуване и знаят ли избирателите за новото разпределение на мандатите на депутатите.

Изнесеното студио на bTV ще бъде на мястото, към което всички се стремят – Триъгълника на властта между Президентството, Министерски съвет и административната сграда на Народното събрание. Там водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев ще си партнира с политическия репортер Ванина Недкова, която за първи път влиза в ролята на водеща. Те ще разговарят с популярни личности със силни позиции.

Преки включвания, репортажи и плурализъм на мнения ще предложат и водещите Мария Цънцарова и Светослав Иванов от студиото на bTV. Tехни събеседници ще бъдат популярни лица и специалисти, с които ще коментират електоралните нагласи и очаквания.

Екипът на bTV Новините е подготвил и разкази от първо лице за търговия за вот, различни интересни и любопитни материали за изминалата кампания и различен поглед към политическия елит в страната. 

През целия ден bTV ще представя визуално в своето 360-градусово студио чрез добавена реалност и различни технологични решения всички важни и любопитни данни, свързани с изборите – какви са очакванията, каква е тяхната цена и как гласуват българите – машинно или на хартия. Големият разговор за честността на вота ще бъде на дневен ред, а зрителите на bTV ще имат възможност да наблюдават работата на членовете на избирателни секции в страната и броенето на бюлетините. 

Веднага след централната емисия на bTV Новините от 19 ч. зрителите на медията ще посрещнат първите данни от „Алфа Рисърч“ и „Маркет Линкс“ в ключови региони на страната.

След първите официални резултати от екзит пуловете Иван Георгиев ще представи как ще бъдат разположени партиите в следващия парламент и дали може да очакваме стабилно управление. Чрез технологиите, с които разполага bTV, зрителите ще могат да видят как се разпределят мандатите и кои са възможните математически коалиции.

Традиционно bTV предлага възможност за следене на най-актуалната обстановка, анализи и коментари на всички платформи, а специално за интернет потребителите на сайта btvnovinite.bg екипът на медията ще предложи ексклузивно съдържание. „Парламент 49 – зад кадър“ ще проследи всичко, което се случва в горещия политически ден в „кухнята“ на събитията – нюзрумът и специалните студиа на bTV Новините. На платформата ще бъдат публикувани и специални блиц интервюта с водещи политически фигури и анализатори.