bTV отваря кореспондентско бюро в Брюксел

Десислава Минчева-Раул ще бъде постоянен кореспондент на медията за европейските институции

Реклама

От началото на месец юли 2023 г. bTV ще разполага с постоянно кореспондентско бюро в Брюксел. То ще бъде неразделна част от новосъздаденото новинарско звено на CME, което включва опитни репортери от водещите търговски телевизии в България, Румъния, Чехия и Словакия (през есента на 2023 г. се очаква Хърватска и Словения да ги последват). Бюрото на CME ще функционира като база, от която кореспондентите на CME ще отразяват темите от ЕС, НАТО и други европейски въпроси, за техните вътрешни аудитории.

Работата на европейските институции и отражението на решенията в сърцето на Европа върху живота в България са важна част от съдържанието в bTV Новините и чрез новата позиция зрителите на медията ще имат възможност да получават още по-точна и навременна информация. Журналистът Десислава Минчева-Раул ще следи и отразява темите и казусите, които се разглеждат в европейските институции и работата на българските политици в тях.

Десислава Минчева-Раул е дългогодишен кореспондент на bTV за Брюксел и Западна Европа, като ще продължава да отразява и най-важното от Париж и региона. Тя е сред най-разпознаваемите лица на медията с богат професионален опит. Освен журналист и програмен директор към RFI (Радио Франс Интернационал – България), тя е посветила 10 години за борба в помощ на жертвите от тероризъм и против смъртното наказание като директор „Комуникации“ в AFVT (Френската асоциация на жертвите от тероризъм) и в най-значимата европейска неправителствена организация, работеща против смъртното наказание – ECPM („Заедно против смъртното наказание”). 

ПОСЛЕДНИ

Реклама