Реклама

Най-високотехнологичният нюзрум в България – този на bTV Новините – се превърна в международна учебна зала. Любими водещи от телевизионния екран и техническият екип на медията влязоха в ролята на лектори пред международна група от младежи от Испания, Израел, Русия и България, като част от лятна академия в областта на цифровите медии. Като лидер на медийния пазар във формирането на журналистическите тенденции у нас, екипът на bTV демонстрира последните иновации в продуцирането на новини и актуални предавания.

Добавена реалност (augmented reality), интерактивни инструменти за представяне на информация, синергия между социални мрежи, потребителско съдържание и журналистика от висок клас, онлайн стрийминг и 360-градусов поглед върху интересни събития, са само част от технологичните новости, които bTV първа въведе като отличителен знак на българския телевизионен стандарт и които бяха на фокус по време на международната лекция.

Участниците в международната група останаха впечатлени от високотехнологичните решения, чрез които bTV осигурява бърз и лесен достъп до информация за всичко актуално от България и света. Впечатление направи и ентусиазма на водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян и журналистите в нюзрума, които им споделиха опита си в създаването на новините с най-голямо доверие в България.

„Нюзрумът на bTV винаги е бил отворен за талантливи млади хора. Надявам се, че децата са разбрали, че високите технологии, които използваме, не са самоцел, а са още един начин да можем да представим новините по най-атрактивния, най-интересния и най-забавния начин на нашите зрители”, каза по повод обучението Гена Трайкова, главен редактор „Новини”.

За финал, младежите се срещнаха и с талисмана на инициативата на bTV "Да изчистим България заедно" и разбраха, че социалната отговорност на медиите е от ключово значение за цялото общество.

ПОСЛЕДНИ

Реклама