bTV Репортерите по следите на онлайн измама за продажба на луксозни мебели

Екип на bTV се представи за купувачи и влезе в контакт с мнимите търговци

Реклама

Десетки интернет потребители са платили между 300 и 5000 лева, за да поръчат мебели, които така и не са получили. Тази неделя, от 19.30 ч., репортерът на bTV Глория Николова и операторите Добромир Иванов и Любен Кацаров тръгват по следите на новата измама в мрежата.

Онлайн сделката се сключва във фейсбук страница за продажба на обзавеждане. Мебелите се обещават на много ниски цени и с най-високо качество. А изборът е богат. Поръчката става бързо и без лични срещи. След плащането, обаче, комуникацията приключва. Купувачът остава с празни ръце, а продавачът - неизвестен.

С помощта на експерт по киберсигурност екипът на bTV Репортерите ще се опита да стигне до продавача и до фирмата, която стои зад него, за да научат зрителите къде са изпратените пари и къде са неполучените пратки.

Какво мотивира потребителите да се поддадат на изкушението да пазаруват в мрежата, дори когато не знаят кой стои от другата страна? И какво трябва да знаят всички, за да не попадат в капана на измамата? Отговорите на тези и други въпроси ще даде филмът “Измамни оферти“ на 23 февруари, веднага след централната емисия на bTV Новините.