bTV Репортерите с ексклузивно разкритие за агент под прикритие в организацията на Левски

В съботната вечер Теодора Енчева представя филма „ Ти ли си, Джингиби?“

Реклама

Тази събота от 19.30 ч., репортерът на bTV Теодора Енчева и операторът Павел Баев тръгват по следите, оставени от новите 16 документа за Апостола на свободата Васил Левски и за участниците в Арабаконашкия обир. Зрителите на bTV Репортерите ще станат свидетели на ексклузивно разкритие за специален агент под прикритие на турската полиция в организацията на Левски.

Защо агентът говори български? Теодора Енчева търси отговорите чрез новооткритите документи в Османския архив в Истанбул за делото и живота на Апостола, от които става ясно и че Левски е възприеман от тогавашната Османска власт като много опасен човек за властта.

Във филма „Ти ли си, Джингиби?“, за първи път почти век и половина след обесването, зрителите ще научат от автентичен източник как е изглеждал Васил Левски. Какви са новите хипотези на водещи историци за периода на Възраждането за това кой е предал най-големия български революционер? Отговорите на този и други въпроси – в bTV Репортерите на 22 февруари, веднага след централната емисия на bTV Новините.