bTV Репортерите: Смъртоносни доставки

Репортерът Ирена Рашева разкрива света на онлайн търговията със здраве

Реклама

Тази събота репортерът на bTV Ирена Рашева и операторите Николай Кънчев и Красимир Първанов ще разкрият опасността от Интернет доставките. Филмът на bTV Репортерите „Смъртоносни доставки“ разказва за животозастрашаващи хранителни добавки, хормони и лекарства, които се разпространяват свободно на онлайн пазара в България.

Хранителните добавки се рекламират като продукти за отслабване, а в повечето от тях се съдържа лекарствен продукт, забранен за употреба в целия ЕС. Приемът му може да доведе до внезапна смърт.

Екипът на bTV Репортерите купува някои от най-разпространените продукти на пазара, за да ги предостави на Изпълнителната агенция по лекарствата и да провери дали описанието им отговаря на това, което съдържа опаковката. Резултатите, до които стигат специалистите, са крайно притеснителни. Филмът ще покаже, че под формата на продукт за отслабване в Интернет се продава дори химическа отрова, разрешена за използване само в заводи и потенциално смъртоносна за човешкия организъм. Д-р Рада Прокопова, професор по кардиология, ще сподели за смъртен случай от тазгодишната си практика, породен именно от един от опасните медикаменти, до които стигна екипът на bTV Репортерите.

Какво става когато липсва регулация на онлайн търговията с лекарства? bTV Репортерите тази събота ще покажат кой седи зад онлайн търговията със здраве и колко опасна може да бъде тя.