bTV със специално обзорно предаване, посветено на кризата COVID-19

Антон Хекимян посреща ген. Мутафчийски, министри и експерти в четвъртък след централните новини

Реклама

Специално обзорно актуално предаване, посветено на всичко важно за разрастващата се епидемия от коронавирус, ще излъчи bTV този четвъртък, веднага след централната емисия на bTV Новините. “Кризата COVID-19: Всичко, което трябва да знаете” е част от програмните промени на медията в следствие от извънредното положение. Предаването е израз на мисията на редакцията с най-голямо доверие в България да продължи да бъде първостепенният източник на навременна, достоверна и полезна информация за милионите си зрители, радиослушатели и онлайн потребители.

В рамките на предаването, началникът на оперативния щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски ще отговаря на въпросите на Антон Хекимян, свързани с мерките, които държавата въвежда, срещу разпространението на заразата от коронавирус. Важните теми, които касаят бизнеса и икономиката в ситуация на криза, ще бъдат насочени към министър Владислав Горанов, а министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще даде информация за облекченията, които администрацията предвижда за гражданите.

Специално за зрителите на bTV, пулмологът д-р Александър Симидчиев ще разясни специфичните особености при разпространението на COVID-19 и как да предпазим себе си и околните, а изпълнителният директор на Александровска болница - проф. д-р Костадин Ангелов, ще даде полезна информация за това какви грижи се полагат за заразените в условията на болнична и домашна карантина.

Сред гостите на специалното предаване “Кризата COVID-19: Всичко, което трябва да знаете” са и психологът Ани Владимирова и епидемиологът Мира Кожухарова, които ще дадат полезни съвети за грижата, която хората трябва да полагат за психичното си здраве и имунитета си в настоящата извънредна ситуация.

В изпълнение на своята мисия да служи на обществото, като предоставя безпристрастна и достоверна информация, bTV поставя за свой основен приоритет отразяването на всичко важно относно разпространението на COVID-19 в България и по света. В съответствие с препоръките на властите, медията се ангажира проактивно и с призив към гражданите #ОстанетеСиВкъщи, както и със специална рубрика #ГероитеНаДеня в чест на хората на първа линия, които рискуват здравето си, за да имаме всичко, от което се нуждаем, в кризата.