"Чалга" на Мариан Вълев тръгва по кината от 10 март

Филмът се разпространява от bTV Studios

Реклама

"Чалга" е вторият пълнометражен филм на Мариан Вълев. В новия си проект той  разказва една история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова.

"В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика. До колкото си спомням, семантиката на думата "чалга" е човек, който барабани на тъпан. Чалгата по-късно се превърна в нарицателно за определн стил балкански-ориенталски стил ритъм, а в последствие придоби едно друго семантично определение като начин на мислене, повърхностност, начин на живот, т.е. ако ние приемаме името "Чалга" в този филм, го приемаме като нарицателно на повърхностност. Но във филма със сигурност не става дума за чалга като музика, а за чалга като начин на мислене", казва Мариан Вълев и допълва: "Това е филм за приятелството, за ценностната система, която малко позабравихме напоследък, за близостта между хората, за обичта между хората".

Историята поставя доста въпроси, а отговорът всеки сам ще даде за себе си. Оператор на продукцията е Димитър Гочев - едно от големите имена в операторското майсторство. Музиката на филма е дело на именития музикант Румен Бояджиев, познат на публиката от ФСБ.

Вижте трейлъта на “Чалга” тук.