Чертаят пътната карта на здравната система в България през следващите 10 години

Седмият национален Фарма Форум на списание „Мениджър“ ще се проведе на 20 февруари

Реклама

Кои трябва да бъдат новите стратегически приоритети за българското здравеопазване в следващите 10 години? И какъв е възможният модел за проектиране на устойчива здравна система, отговаряща на очакванията за непрекъснато подобряване на здравните грижи, но и за ефективно управление на разходите? Седмото издание на годишния Фарма Форум „Бъдещето на здравната система – Хоризонт 2030“, организиран от сп. „Мениджър“ търси дългосрочната визия по тези въпроси в национален дебат, който ще се състои на 20 февруари.

Представители на ангажирани със здравеопазването институции, съсловни организации и експерти, както и лидери на мнения от фармацевтичната индустрия у нас, ще начертаят заедно новата пътна карта на българското здравеопазване под патронажа на Парламентарната комисия по здравеопазването в 44-то Народно събрание.

Глобалните цели, водещите тенденции в сектора и трансформирането им в национални политики ще са сред ключовите теми на първия панел на форума, който ще бъде модериран от д-р Даниела Дариткова.

Участници в дискусията са д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването; д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз,  адв. Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса; проф. Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичен съюз и Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

На медицината и индустрията през следващите 10 години в контекста на актуалните предизвикателства и възможности за здравеопазването в България е посветен вторият панел на събитието. Акценти в разговора ще бъдат новостите в областта на имунологията, генната терапия, дигиталното здраве.

Във всеки от панелите аудиторията е очакваният трети активен участник в дебата. Участието в събитието е безплатно, но е необходимо да се направи регистрация на: https://events.manager.bg/