Реклама

Един от най-обичаните сериали на медицинска тематика у нас и по-света – "Лекар в планината", се завръща в ефира на bTV. Всеки делничен следобед зрителите ще могат да гледат епизодите от премиерния дванадесети сезон на интригуващата поредица, която вече 12 години не слиза от екран както в Австрия, така и в Германия и е сред най-гледаните продукции там.

Историята:

Действието на сериала се развива на едно от райските кътчета на Земята – Зоненщайн, свито в сърцето на планините на Вилдермиминг, Тирол, Австрия. Сюжетът проследява множество вълнуващи случки, разкриващи любовта на един лекар в планината към професията и неподправения професионализъм, основан преди всичко на човешко отношение. След дълги години на пътешествия по света д-р Мартин Грубер се завръща в родното си градче. Там той се среща със стария си приятел д-р Роман Мелчингер след дълги години раздяла. Роман осъзнава, че Мартин би бил перфектният местен лекар и му предлага да поеме кабинета след пенсионирането му. Първоначално д-р Грубер е скептично настроен, но любовта, която среща в лицето на местната Сюзън, го задържа в планината, където по-късно поема лекарската практика. В новите епизоди зрителите ще проследят аферата на д-р Мартин Грубер с красивата фармацевтка Франциска. След поредица от подмолни номера от страна на недоброжелатели любимият на всички лекар в Зоненщайн е на път да изгуби дома си и се появява реална заплаха да напусне китното градче, което силно притеснява всички местни. Каква ще е развръзката – зрителите ще научат в епизодите на сериала "Лекар в планината" всеки делничен ден по bTV.

За д-р Мартин Грубер:

Изпълнителят на главната роля в "Лекар в планината" – Ханс Зигъл – е един от най-обичаните актьори в Австрия и Германия. С шведски корени, Ханс признава, че е израснал сред планините и това има ключово значение при избирането му за ролята на д-р Грубер. Освен с актьорско майсторство, Зигъл се е занимавал и с пеене и танци, а по професия е филолог. Макар в сериала дамите, близки до д-р Грубер, да са много, в живота си Ханс е верен само на една – съпругата си Сузана.

Рейтингов феномен:

"Лекар в планината" е най-гледаната европейска медицинска драма. По време на излъчването си всяка седмица в Австрия и Германия поредицата събира милиони пред екрана и е в ефир от 2008 г. насам. В България "Лекар в планината" се превръща в най-гледаният дневен сериал през 2017 и 2018 г. по време на излъчването на първите сезони, събирайки всеки делничен следобед над 500 000 зрители пред екрана, нареждайки се на 36 място в топ 50 (април 2018 г.) веднага след продукциите в праймтайма с рейтинг от 7,6%.