Д-р Неделя Щонова и още четири известни българки бяха отличени на „Денят на жената предприемач”

Водещата на "Светът на здравето" по bTV с награда за предприемчивост „Успехът в различни роли”

Реклама

Световно признатият „Международен ден на жената предприемач” бе отбелязан на 20 ноември 2023 в Гранд Хотел Милениум София, с пето юбилейно събитие, организирано от Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена”. Целодневното мероприятие „Денят на жената предприемач” постави фокус върху „Успехът в различните роли” и подчерта образа на жената като предприемач, майка, бизнес партньор, активен гражданин и културен деец.

 

Д-р Неделя Щонова, автор и водещ на съботно-неделното предаване "Светът на здравето", което се излъчва всеки уикенд от 11:30 часа в ефира на bTV, получи наградата за предприемчивост „Успехът в различни роли”. Тя бе отличена за усилията да вдъхновява и насърчава другите хора по пътя към постигане на целите и мечтите чрез ежедневни усилия и труд. „Всеки ден мисля, че трябва да се развиваме, да прогресираме, да вървим по пътя на самоусъвършенстването, да се грижим един за друг и да пазим здравето си - най-висше ниво на отговорност. Но без воля, вдъхновение, любов и къртовски труд това не става. Точно под тези думички - мечта, дисциплина, труд, воля, любов и посока, се укрива “безценното нещо”. Точно под тях е То - самото “вълшебно нещо”, което ни отвежда до притежанието на цялото...и на всичко.“ – сподели д-р Щонова.

Друг представител на bTV Media Group – бизнес журналистът и водещ на дигиталната поредица „Жените на България“ Живка Попатанасова, също участва в събитието и модерира панел на тема „Лидерски умения и успешни бизнес практики“.

 

Старт на форума постави Десислава Авджиева - председател на Асоциацията на жените предприемачи, и Славянка Стойкова, избрана за посланик на Денят на жената в България и заместник-председател на Асоциацията. „Този празник е символ на обединение на жените от корпоративния свят и частния бизнес, на дами от различни общности, защото само, когато обединим усилията си, ние ставаме по-успешни заедно и поотделно като общество. Поклон пред всички дами, които всеки ден полагат усилия да бъдат по-добрата версия на себе си - личностно и професионално.” – каза Десислава Авджиева.

 

По традиция форматът бе разделен на две части, като през деня посетителите получиха възможността да разгледат безплатно бизнес изложение и взеха участие в 4 обучителни модула, разгръщащи темите за мотивация, съчетаване на родителство с предприемачество, баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама и стратегии за увеличаване на продажбите. Гостите имаха възможност да чуят мотивационна реч от Кристияна Йорданова - Мис Свят България 2022, свързана с превенция срещу токсичните връзки. Дневната програма беше допълнена и с дискусия за подобряване на корпоративната социална устойчивост на компаниите, чрез здравословно хранене.

В изложението взеха участие над 25 партньори, които представиха различни иновации, техники и продукти, подпомагащи всеки един аспект от живота на една дама. То бе ключова част от процеса за обмен на идеи, вдъхновение и опит между жените предприемачи. В експо зоната присъстващите имаха възможност да споделят успешни истории и се вдъхновяваха от общите инициативи. Специално пригодената разкрасителна зона за визуална трансформация даде възможност да дамите да се погрижат за визията си, доверявайки се на специалисти по цветови анализ, стил и визия, избор на подходящо облекло, анализ на кожа.

Свързващите звена между дневната и вечерната програма бяха двата дискусионни панела за влиянието на иновациите и ключовите лидерски умения, необходими в съвременната бизнес среда, като темите бяха посветени на „Изкуствен срещу естествен интелект” и „Лидерски умения и успешни бизнес практики”.

Вечерната програма на събитието бе уважена от кабинета на Президента на Република България, дипломати от посолства, публични личности и значими представители на бизнес средите. За откриването на втората част на сцената се качи Александър Пълев - съветник по иновации на Президента на Република България, който каза: “Вие сте успешни предприемачи, но и вдъхновяващи лидери. Нека Вашите постижения служат като пример за всички, че с упорит труд, смелост и отдаденост успехът е възможен! Убеден съм, че Вашата креативност и бизнес нюх ще продължат да генерират иновативни решения с висока добавена стойност за българската икономика.”

Тазгодишният фокус на събитието не само подчерта важността на жените предприемачи, но и обедини успешни дами от различни сфери, предоставяйки възможност за споделяне на опит и вдъхновение. Кулминацията бе връчването на първите награди за предприемчивост - „Успехът в различни роли”,  свързани с награждаването на пет изключителни дами - д-р Неделя Щонова, Гергана Стоянова, Силвия Аздреева, Ивет Лалова-Колио, Силвия Рашкова. Наградите бяха връчени за техните върхови постижения чрез предприемане на действия всеки ден. Те бяха отличени за ролите им в обществото и личностният им пример, чрез който променят съдби и характери, достигайки постижения, прочули не само тях самите, но и България. За тези забележителни дами, отличаващи се с изключителна деликатност и съвършенство, бяха подготвени специални призове и ръчно изработени позлатени рози, символ на крехкост и вечност.

Юбилейното издание на „Денят на жената предприемач” акцентира и върху способността на една дама да се ангажира активно и да подкрепя благотворителни инициативи. Три основни каузи имаха ключово значение за това събитие, заради техните мисии, свързани с промяна на човешките души - на Фондация „За нашите деца”, Фондация „Предай нататък” и Фондация „Emprove”.

Над 300 гости успяха да се включат в тазгодишното издание “Денят на жените предприемачи” 2023 като голяма част от тях споделиха, че събитието е оставило трайна следа на вдъхновение у тях, показвайки как дамите предприемачи може да са лидери във всеки аспект на живота и във всяка роля, която е ключова  - от професионална до лична.

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама