„Денят на храбростта“: bTV със специално студио за 6 май

Военният парад влиза в студиото на bTV чрез компютърно генерирани модели

Реклама

В петък, 6 май от 8:30 до 12 часа bTV ще представи на зрителите си специално студио за празника - "Денят на храбростта".

Водещите Габриела Наплатанова и Златимир Йочев ще проследят заедно със зрителите на живо официалните церемонии и традиционния водосвет на бойните знамена и знамената светини пред Паметника на Незнайния воин в София. Гости в студиото ще бъдат военни, политици и историци, които ще разказват за празника и традициите, като заедно с водещите ще си спомнят за героите и ще обсъдят съвременните военни предизвикателства.

За поредна година на площада няма да има официален преглед на войсковите части и техника, но военният парад ще "влезе" в студиото на  bTV, като чрез компютърно генерирани модели ще видим въоръжението на България.  Чрез технологията augmented reality (добавена реалност) bTV ще представи военната техника, с която разполага Българската армия.

По повод празника в цялата страна ще има демонстрации на способностите на въоръжените ни сили на учебния полигон "Ново село", на летището в Граф Игнатиево, на полигона "Црънча", във Варна и Бургас, от където репортерите и кореспондентите на bTV ще предават на живо в ефир. 

Специалното студио „Денят на храбростта“ ще се излъчва и по bTV Radio, отделните сегменти може да следите на сайта btvnovinite.bg и в социалните мрежи на bTV Новините.