Десислава Проева: Днес имаме повече свобода да превръщаме всяка идея в мащабен проект

Директорът „Продажби“ на bTV Media Group в интервю за специалното издание на „24 часа“, „Жените, умен свят“

Реклама

Когато става въпрос за свързване на страхотно съдържание с голяма и ангажирана аудитория, няма спор, че Десислава Проева, Директор „Продажби“ на bTV Media Group от 2018 г. с помощта на своя талантлив екип, продължава да трансформира тенденциите в медийната индустрия и да свързва утвърдени и нови за пазара марки с вниманието на милиони български зрители. Тя отговаря за монетаризацията на портфолиото от телевизионни и радио канали, цифрови платформи и редица стратегически партньорства на bTV Media Group.

Завършила е Университета на Саарланд, Германия, където придобива магистърска степен по бизнес администрация с фокус информационни системи и контролинг, а числата и намирането на успешни решения я вълнуват още от дете. С повече от 20 годишен опит в областта на медиите и продажбите, тя вече 15 години е в bTV Media Group и продължава да е вдъхновена от медийните продажби, в които се срещат двата свята - на цифрите и на креативността; на смелите и работещи решения, и на ефективността. Не спира да се информира и да трупа нови знания за актуални тенденции в медийните продажби и рекламата. От години журира най-значимите награди за ефективност в бранша, Effie Bulgaria и Effie Awards Europe, които отличават всички форми на маркетинг, допринасящи за успеха на марките.

Твърдо вярва, че най-успешните лидери са тези, които съумяват да ръководят процесите така умело, че когато работата е свършена и целта  изпълнена - всички да са убедени, че сами са се справили. Знае, че с последователност и желание всеки успех е напълно постижим.

Освен отдадеността в корпоративната среда тя е културен и кулинарен пътешественик, приключенец, съпруга и майка. Родена е във Варна, учи в Пловдив, а детството и животът й преминават на различни места, включително и чужбина. Среща се с разнообразни хора от различни страни. Майка е на две деца, с които обича да пътешества и често покоряват заедно планински върхове, скрити пътеки или просто изследват градската динамика. Обича да твори и рисува.

Визия за утре:

Професията

Рецептата за всяка успешна стъпка напред винаги е била свързана с влагането на много сърце, душа, ум и здрави нерви. Адреналинът, динамиката и изключително интересните хора и ситуации, с които ме среща моето ежедневие, не спират да ме зареждат с ентусиазъм, енергия и нови идеи. Пожелавам си този устрем да не стихва и да продължавам да предизвиквам себе си.

Индустрията около висококачественото, ангажиращо съдържание и достъпите до него се развиват с високата скорост на глобалните тенденции. Само един пример са иновативните решения, като добавена реалност и видео подкастите, които предлагат платформите на bTV Media Group. Всеки ден се изумяваме от бързината и интеракциите, които можем да постигаме с най-съвременните технологии и силата на изкуствения интелект, а много често още на следващия ден ги прилагаме успешно в ефир.

Жената

Свободата и лекотата, с която човек може да превърне една идея в мащабен и успешен проект днес са по-силни от всякога. В нашето несигурно и сложно съвремие именно силните страни на жените могат да трансформират света към по-добро. С тази енергия и най-смелите мечти лесно стават реалност. Основното е постоянно да се усъвършенстваме. Да не се задоволяваме със статуквото и да продължаваме да инвестираме в себе си. Да се преквалифицираме и надграждаме, усъвършенстваме и доизграждаме съществуващите си способности, да се учим от ментори, наставници и ярки личности, и да насърчаваме продуктивния подход. Успешните жени вдъхновяват, влияят и показват на хората как да стъпват смело напред и да се справят с предизвикателствата.

Цялото интервю може да прочетете в специалното издание на „24 часа“ -  „Жените – умен свят“.