Реклама

Днес bTV и bTV Radio излъчиха специална програма – „Добрият пример“, чрез която bTV Media Group отправи своя апел за обединение, съпричастност и подкрепа към пострадалите от кризата в Украйна. От началото на конфликта до момента bTV Media Group e подкрепила кампаниите на 7 неправителствени организации, които оказват помощ на пострадалите от конфликта в Украйна. Това са БЧК, Уницеф България, Фондация „За доброто“, Фондация Bcause, Сдружение „Мати Украйна“, Българска хранителна банка и Каритас – България. По време на специалната програма на 6 март, екипът на bTV разказа и за много граждански организации, неформални групи и инициативи за подкрепа на бежанците, потърсили помощ и подкрепа в България. 

Част от благотворителното издание „Добрият пример“ бе и концертът „Мир, Любов, Съпричастност“. Над 250 души споделиха Сирни Заговезни на живо в Борисовата градина със звездите на българската музика - Любо Киров, Михаела Филева, Графа, Поли Генова, Ирина Флорин, Благовест и Светослав Аргирови, Дани Милев и други. Стойността на събраните средства от продажба на билети и дарения по време на концерта е близо 10 000лв. Те ще бъдат дарени в подкрепа на кампанията на БЧК за пострадалите от кризата в Украйна, на която bTV Media Group е медиен партньор. По време на специалната програма в ефира на bTV и bTV Radio са постъпили над  10 000 дарителски sms към сметката на БЧК. Събраната сума от Българският червен кръст от дарения само за една седмица е  повече от 1 млн. 600 хиляди, а 8 тира с помощи, последните 2 от които днес, се отправиха към Украйна.  

bTV Media Group ще продължи да следи, разказва и подкрепя всички организации, сдружения и граждански инициативи и да дава гласност на добрите примери на съпричастност и състрадание. Всеки, който се интересува, може да намери информация за всички възможности за набиране на помощи и дарения на сайта dobriatprimer.btv.bg.