Допълнителни мерки срещу COVID-19 в bTV Media Group

Във връзка необходимата реорганизация на работата настъпват промени и в програмата на bTV

Реклама

Строги мерки за превенция във връзка с разпространението на COVID-19 в България вече са въведени в bTV Media Group. Целта им е да защитят здравето на всички служители, партньори и външни контакти на медията, както и да гарантират, че каналите на bTV ще продължат с основната си работа. В трудни времена, българското население има нужда от незабавен достъп до навременна и достоверна информация повече от всякога, а bTV ще продължи да бъде първостепенният източник на информация за милионите си зрители, радиослушатели и онлайн потребители.

Като част от новите строги мерки, са въведени работа от вкъщи и ротация на разделени екипи на седмични смени, включително за новинарските, продукционните и техническите екипи. Тъй като тази промяна се отразява на ресурсите, с които разполага всеки екип, за да създава редакционно съдържание, временно няма да се излъчва спортна емисия в късните новини, като важните спортни новини ще бъдат съобщавани в самата емисия. Също временно, предаванията CoolT и bTV Репортерите ще покажат отново най-интересните си епизоди, считано от тази събота.

От 23 март "Тази сутрин" ще започва излъчване в 7:00 часа.

Следете за актуална информация във връзка с промените.

Установени са и правила за спазване на дистанция между гостите и водещите в актуалните предавания и токшоу програмите. За работа на терен в потенциално заразени зони, новинарските екипи разполагат със специално предпазно облекло и аксесоари.

Строги мерки са въведени и за администрацията, включително забрана за бизнес срещи и други ограничения във връзка със сигурността.

bTV Media Group въвежда превантивни мерки, свързани с дезинфекция, от началото на февруари. Мерките покриват също личната хигиена, дистанция между служителите, пътувания, срещи и публични събирания, както и други, съобразно препоръките на здравните експерти. От февруари тече и вътрешна информационна кампания за служителите относно COVID-19.

***

В изпълнение на своята мисия да служи на обществото като предоставя безпристрастна и достоверна информация, bTV поставя за свой основен приоритет отразяването на всичко важно относно разпространението на COVID-19 в България и по света. В съответствие с препоръките на властите, медията се ангажира проактивно и с призив към гражданите #ОстанетеСиВкъщи, както и със специална рубрика #ГероитеНаДеня в чест на хората на първа линия, които рискуват здравето си, за да имаме всичко, от което се нуждаем, в кризата.