Финансовият и изпълнителен директор на bTV Media Group Тонислав Попов бе лектор на Forbes ESG Summit 2023

Реклама

Първото издание на Forbes ESG Summit – „Лидери за устойчиво развитие“, събра на 28 февруари на една сцена водещи бизнес личности и ръководители на компании, които работят активно в посока зелена трансформация. В рамките на серия презентации, лекции, дискусии и интервюта, участниците споделиха своите успехи и примери за устойчиво развитие и ефективна, зелена икономика.

 

Финансовият и изпълнителен директор на bTV Media Group Тонислав Попов бе сред лекторите в панелната дискусия „Променяме средата заедно“. Основните практики, върху които той фокусира вниманието си, са традиционната и най-мащабна доброволческа инициатива в България „Да изчистим България заедно“, която навърши 10 години през 2022 г., както и т.нар. green filming. “bTV Media Group е част от голямото семейство на CME и PPF Group. В региона на Централна и Източна Европа CME е първата медийна група, която разработва дългогодишна ESG стратегия и вече започна активно да прилага устойчиви бизнес практики в политиката и процесите си - като разбиране и отговорност към обществото. От 2 години променяме модела, по който произвеждаме телевизионно съдържание. Сертифицираме международно нашите телевизионни продукции за въглеродна неутралност по albert, предлагаме зелени рубрики в предавания и уеб платформи, осигуряваме устойчива верига за доставки, променяме културата на мислене в компанията.“

 

Липсата на достатъчна информация и запознатост сред обществото и служителите какво е ESG, е изключително важно предизвикателство пред компаниите, смята Тонислав Попов. Тук идва ролята на медиите и в частност на bTV Media Group като водеща медийна група, да „помага на хората да бъдат информирани и да разбират по-добре в какво се изразяват тези ESG политики в ежедневния им живот и как го улесняват.“ – допълва изпълнителният директор на групата.

Фотокредит: High Noir за Forbes България

ПОСЛЕДНИ

Реклама