Големият дебат в ефира на bTV в събота вечер

Журналистите Мария Цънцарова и Златимир Йочев ще водят предизборната дискусия

Реклама

В събота, 25 март, от 19:30 ч. до 21:30 ч. в ефира на bTV ще се проведе голям политически дебат с водещи журналистите Мария Цънцарова и Златимир Йочев. Седмица преди извънредните парламентарни избори на 2 април представители на пет от парламентарно представените партии влизат в дискусия по най-важните теми и проблеми в страната.

Участници в дебата ще бъдат Десислава Атанасова от коалиция „ГЕРБ-СДС“, Даниел Лорер от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Петър Чобанов от ДПС, Цончо Ганев от „Възраждане“ и Георги Свиленски  от „БСП за България“.

Според регламента дебатът ще се проведе в три тематични кръга – пари и цени, енергика и външна политика и политически и управленски програми – основни приоритет, възможностите за коалиция, борба с корупцията.

На финала ще има кръг „Кръстосан огън“, в който участниците си задават неудобни въпроси по ред на предварително определен жребий.

По време на двучасовото предаване ще бъдат представени акценти от програмите на партиите с техните решения на основните кризи.  

Поканените участници  в дебата ще имат възможност да представят своите идеи, послания, решения и аргументи на широката аудитория и да убедят зрителите кой е най-подготвен да управлява България.

Всичко за кампанията „Парламент 49. Време за избор“  може да следите на сайта bTVnovinite.bg