Реклама

Христо Стоичков е първият носител на отличието „b number 1“, което bTV Media Group дава на личности, доказали се като номер 1 в своята област. Легендата на родния футбол бе удостоен с „b number 1“ по време на грандиозния спектакъл, срещнал на стадион „Берое" в Стара Загора най-добрите български футболисти и легенди на „Барселона".

„Мисля, че е страхотна идеята да се дават такива награди – за да се насърчават младите спортисти. Защото това е пътят. Те трябва да вървят по нашия път. Ние сме го начертали, нека да го продължат“, каза Стоичков след като получи кристалния плакет.

Много труд и любов към това, което правиш, е тайната на Стоичков да бъде номер 1. „Не е само да излезеш на терена, да играеш 90 минути и да се прибереш“, категоричен е Камата. „Винаги съм казвал на моите футболисти, че това, което тренираш през седмицата, това ще изиграеш събота и неделя, добави той. Затова през седмицата се старая да съм добър, а събота и неделя – още по-добър“.

След бенефиса „50 години номер 8“ на Стоичков през 2016 г. и футболното шоу „All Stars 2017“ на Димитър Бербатов, спектакълът в Стара Загора е поредното голямо спортно събитие, което налага bTV Action като предпочитан от футболните звезди канал.

Според данните на ГАРБ, по време на мача на Стоичков, bTV Action е най-гледаният канал в България сред активната мъжка аудитория (18-49) с дял 22.5%.  Още по-висок дял - 37.5%, има при младата мъжка аудитория 18-34 г.