Хуморът иска достойнство

По повод пресконференция на екипа на предаването "Господари на ефира", в която бе намесено и името на БНР

Реклама

По повод пресконференция на екипа на предаването "Господари на ефира", в която бе намесено и името на БНР, пресслужбата на медията напомни:

Ние изпратихме официално писмо до предаването и ръководството на bTV, в което възразихме срещу опита да бъде дискредитирана медията във връзка с измамник, представящ се за лекар. Той е извършил прегледи на територията на БНР по доброволно изразено желание на колеги, като  е бил изпратен от регистриран здравен фонд. Прегледите не са организирани от ръководството на БНР и не са част от провежданата редовна здравна профилактика в медията.

В разследването на "Господари на ефира”  произволно бяха смесени два различни медицински прегледа, извършвани по различно време. Ние информирахме, че редовният мамоложки преглед,  заплатен по договор от БНР,  е  извършен от специалисти на престижна клиника. Това не попречи на "Господари на ефира” да излъчи безпрецедентно дълга разследваща серия с опит все пак да бъде въвлечено Националното радио в изкривен сценарий. Ние коректно обърнахме внимание на екипа на предаването и на ръководството на bTV върху тази очевидна преднамереност и тенденциозност. Смятаме, че всеки може да излага позицията си или да се излага по избрания от него начин. Затова и не сме реагирали след излъчването на материала, който иначе повдигна важен проблем за рисковете от злоупотреби в медицинската профилактика.

Опитът БНР да бъде представено като медия, провокираща цензура, е комичен и тъжен, особено за предаване, което трябва да осмива грешките на другите. Явно колегите губят чувството си за хумор, когато се отнася до тях самите.