Интереси за десетки милиони стоят зад безпочвените обвинения на Global Vision към bTV

bTV Media Group призовава продуцента да разкрие публично договора си с медията

Реклама

bTV настоява за оповестяване на договорите с Global Vision >>>

Отговор на БНР по повод изказванията на Global Vision >>>

Тъй като общественият интерес към случая с прекратяването на излъчването на "Господари на ефира” и "Пълна лудница” по bTV е голям и Global Vision поставиха под съмнение обективността на телевизията,

bTV Media Group призовава Global Vision да даде съгласие bTV да разкрие публично договорите си с продуцента и цялата кореспонденция по тях

bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом Global Vision дадат съгласие за това. Единствено оповестяването на договорите и кореспонденцията по тях ще докаже безапелационно, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати финансови интереси на продуцентите от Global Vision за десетки милиони левове.

Твърдението за цензура е абсурдно, при условие, че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж.

В случай, че продуцентите Мъгърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков не се съгласят да оповестят публично текста на договорите между bTV Media Group и Global Vision, заедно с приложимите към него Общи условия, bTV Media Group ще предприеме незабавни съдебни действия за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име.

В контекста на вчерашните лъжи и клеветнически изказвания на Мъгърдич Халваджиян, bTV Media Group открито призовава продуцента, представляващ Global Films,

да има доблестта да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му от bTV проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика"

и да възстанови предплатените му милиони. bTV вярва, че за Мъгърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна.

В заключение, bTV Media Group е категорична, че единствената цел на публичните изяви на Мъгърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков, е да се изчисти името на Global Vision и съмненията относно качеството на "Господари на ефира” и "Пълна лудница”, с цел предаванията да се продадат на друга телевизия при изгодни за продуцента финансови условия.