Реклама

Красотата на едно обикновено момиче от село - Катерина Панова, покорява целия свят. Това момиче се превръща в модна икона през 60-те години за целия Съветски съюз и става първият модел, признат на Запад. Събира овации в Прага и Париж, а медиите я наричат „националното богатство на СССР". 

Връщайки се у дома обаче руската красавица се сблъсква със съветската действителност – интригите, завистта и трагичната любов. Всичко това е разказано в започващия на 31 юли по bTV премиерен сериал „Кралица на красотата“. 

Всичко започва през 1961 г. В живота на Катерина не присъства мъжка подкрепа, тя отхвърля всички местни кавалери, вярвайки, че животът й е предназначен за друга съдба. Мечтата й е да стане модел и да отиде в Париж, столицата на модата. След семейна кавга Катя решава да задейства плана си и да сбъднe мечтите си. Напуска селото и се отправя към Москва, където търси помощта на младия и успешен вече дизайнер Вени Кротов. С негова помощ Катерина става един от водещите модели, а кариерата й върви стремглаво нагоре.

ЗА АКТЬОРИТЕ 

Карина Андоленко 

Родена в необичайно театрално семейство. Дядо й, който е глух, играе в постановките на местния Дом на културата за хората, лишени от слух и говор. От ранна детска възраст Карина е участвала в тези продукции. Вдъхновена от сцената, момичето на 12 години се включва в студиото за театър и успоредно с това учи пиано в Музикалното училище. 

По време на следването си се снима в криминалната драма на Егор Кончаловски „Розите за Елза" в образа на 17-годишно романтично момиче Тани, което мечтае за принц на бял кон и не може да се ориентира в реалния свят. 

Аз вярвам в чудеса и най-вероятно ще продължа да вярваm в тях до края на дните си. Понякога си мисля, че животът ми е като един прекрасен сън и повече от всичко се страхувам да се събудя", казва тя. Първата й роля е в московския „Арт театър”. 

„С нищо не може да се сравни удоволствието, с което тичам всеки път към репетиции и тръпката от това преживяване идва на сцената, споделя Карина. Театърът е магия и вълшебство, а възможността да играя с класици – истинско щастие. Само от такива произведения може да се научим на любов и лоялност - качества, които липсват в съвременният свят". 

Олга Сухарева 

Родена е в град Славгород, Алтай, но няколко години след раждането й семейството се мести в Одеса. От 4-годишна участва в художествената школа в града и учи пиано в музикално училище. На 12-годишна възраст играе ролята на Червената шапчица в едноименната пиеса на сцената на Руски драматичен театър в Одеса. След дипломирането си е приета в трупата на общинския театър в Москва. 

Дебютът й на голям екран е през 2009 г. във филм на Артем Насибулин.  Съпругът й е операторът Андрей Гуркин. Двамата имат син, който се ражда през 2013 г. 

Павел Прилучний  

Роден е в малък град и е третото дете в семейството. Баща му е бил треньор по бокс, а майка й – хореограф. Затова Павел от малък започва да тренира и бокс, и хореография, записва се и в музикалното училище. „Тогава намразих, всичко което съм правил досега, без да знам, че имам нужда от него",  казва Прилучный. Признава, че сега е благодарен на родителите си. 

Години по-късно, когато играе в местния Младежки театър, решава да отиде в Москва и да влезе в ГИТИС. Столицата не го посрещна подобаващо, остава без пари и прекара нощта на улицата. Като млад актьор е поканен в театър „Глобус". Няколко години играе незабележителни роли, но след големия успех на ролята на Шервински в „Дни на турбини" се мести на сцената на театър „М. A. Булгаков“. 

През 2007 г. започва да се снима за киното и телевизията. Става популярен след сапунени сериали като „Затворено училище",  „Тайният город" и др. Женен е за актрисата Агата Муцениеце. Имат две деца – Тимотей и Миа. 

Владимир Жеребцов 

Роден в Москва, в семейство на инженери. На сцената се появява от съвсем малък. На 13-годишна възраст прави дебют в театрална пиеса, а след това получава главната роля в продукцията „Спасителят в ръжта". 

На екран се явява за първи път през 2003 г. в сериала „Готови". Постепенно започва да играе по-големи роли. 

Женен е за актрисата Анастасия Паниной. Двамата се срещат в театър „Пушкин”, където Владимир играе в пиесата „Ромео и Жулиета", а Анастасия е сред публиката. След това играят любовници в пиесата „Куршуми над Бродуей". Двойката признава, че любовта им е била от пръв поглед. Жеребцов казва, че все още е влюбен в Анастасия.

ЗА ПРОДУКЦИЯТА 

„Кралица на красотата“ (Королева красоты, Русия, 2015)

Жанр – исторически, мелодрама

Режисьор –  Карен Оганесян

Актьори –  Карина Андоленко, Павел Прилучний, Настя Задорожная, Владимир Жеребцов, Валерия Кожевникова, Себастян Сисак, Никита Лубенко, Диана Иванова, Олга Сухарева, Олег Граф и др.

ПОСЛЕДНИ

Реклама