Иван Георгиев представя Северна Македония преди изборите

Журналистът на bTV Новините представя интервюта с водещите кандидати за президент в две поредни недели в „120 минути“

Реклама

На 21 април избирателите в съседна Република Северна Македония ще гласуват за нов президент на страната. Кандидатите за мястото на Георге Иванов, който завършва втория си мандат, са трима, но според всички експерти до втори тур се очаква да достигне Стево Пендаровски, който е подкрепен от рекордните 31 политически формации в страната, в това число и управляващата коалиция, в която влизат СДСМ на премиера Зоран Заев и най-голямата албанска партия – ДУИ на Али Ахмети.

Негов основен конкурент е проф. Гордана Силяновска – Давкова, издигната от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.

Иван Георгиев и операторът Александр Осиченко се срещат с двамата основни претенденти за нов президент на Северна Македония. В две поредни недели – на 14 и 21 април те ще говорят специално за зрителите на bTV в ефира на предаването „120 минути”.

Защо един от кандидатите не изрича новото име на страната си? Как работи съвместната комисия по спорните исторически въпроси с България, възможни ли са компромиси с историята за сметка на политическа стабилност в региона и замениха ли „груевизма” със „заевизъм” край Вардар? Отговорите очаквайте в „120 минути“, емисиите на bTV Новините и bTV Радио.