Кореспондентът на bTV Дани Атанасова с награда за обективно медийно отразяване

Реклама

Кореспондентът на bTV Новините в Ямбол и Сливен Дани Атанасова беше отличена с награда от Синдиката на служителите в затворите в България по повод 15-та годишнина от неговото създаване. Журналистът на bTV получи грамота и плакет за принос и обективно медийно отразяване. Дани Атанасова и операторът Венелин Николов работят заедно по създаване на информираност за проблемите на служителите и местата за лишаване от свобода.

„Благодарение на гласността, която беше дадена на голяма част от проблемите, които засягат служителите и затворите в тяхната цялост, бяха постигнати чувствителни резултати“, посочи Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите.

„Когато решетките паднат в местата за лишаване от свобода, остават не само лишените от свобода, но и тези хора, които работят при изключително тежки условия. Техният глас може да бъде чут чрез нас и чрез синдикатите. Затова тази награда е толкова важна и благодаря за нея“, каза Дани Атанасова.

Дани Атанасова е дългогодишен кореспондент на bTV в областите Ямбол и Сливен. През 2017 г. тя е отличена по време на 15-ото издание на инициативата на в-к „24 часа” „Достойните българи”. През 2019, 2022 и 2023 г. Дани получава признанието на своите колеги като кореспондент на годината в редакцията на bTV Новините.